Interview met advocaat Alessandro Clemente over het Rent-to-Buy systeem in Italië

Rent-to-Buy is uitgegroeid tot een stijgende trend sinds Italië het decreet 133/2014 (Sblocca Italia) heeft goedgekeurd om de vastgoedsector te revitaliseren.

Deze maatregel heeft de belangstelling getrokken van potentiële huizenkopers die geen hypotheek kunnen krijgen of niet onmiddellijk over het volledige bedrag beschikken om een woning in Italië te kunnen kopen.

We hebben Alessandro Clemente van renttobuyhousesinitaly.com gesproken, een advocaat die gespecialiseerd is in dergelijke transacties.
Hij vertelt ons: Rent-to-Buy vertegenwoordigt de ideale oplossing voor de problemen in verband met een Italiaanse hypotheekaanvraag en is ook een geweldige regeling om het koopbudget uit te breiden zodat een mooier, groter huis kan gekocht worden. Het wordt beschouwd als een win-win oplossing, waarbij beide partijen hun doelen bereiken met wederzijdse voordelen.
In feite kun je het zien als een manier om een hypotheek te vervangen, dus ook in het geval van een Rent-to-Buy contract is het noodzakelijk om als koper een voorschot op de koopsom te betalen, zodat de verkoper verzekerd is van de ernst van de koper.

Het Italiaanse Rent-to-Buy systeem werkt als volgt:

De typische “Rent-to-Buy” overeenkomst is een contract dat zowel de verkoop- als huurovereenkomst in één enkele akte omvat. De koper koopt de woning in maandelijkse termijnen waarvan een significant bedrag wordt bijgedragen aan de verkoopprijs en een lager percentage als huur wordt gezien. De specifieke proporties van deze twee elementen kunnen door beide partijen worden onderhandeld.

De koper heeft echter het recht om de sluiting van het contract (Buying Option) te anticiperen door de volledige verkoopprijs te betalen. Als hij dit recht uitoefent, dan zal hij profiteren van het feit dat hij niet langer de maandelijkse huurprijs moet betalen voor het gebruik van het pand.
Ook voor de verkoper is dit positief, want die ontvangt dan sneller de volledige koopsom.

Wat de rechtsbescherming voor beide partijen betreft, biedt de akte van de notaris 10 jaar totale wettelijke bescherming.

trullo te koop in Puglia

Rent-to-Buy voorbeeld:

Prijs van het onroerend goed: € 450.000
Voorschot (30% van de overeengekomen prijs): € 135.000
Maandelijkse betaling: € 3.500 (€ 2.625 aflossing + € 875 huur)
Duur: 10 jaar = 120 tarieven
Saldo: € 0

Rent-to-Buy voordelen:

  • Onmiddellijk gebruik van het pand.
  • De mogelijkheid om het onroerend goed te verhuren, waardoor de maandelijkse aflossingen (gedeeltelijk of totaal) worden gefinancierd.
  • De mogelijkheid om het contract over te laten, wat betekent dat er binnen de 10 jaar geld beschikbaar is van de verkoop en dat u de overdrachtsbelasting niet hoeft te betalen.
  • Sparen op de passieve rentevoet van de hypotheek
  • U betaalt geen hypotheekbelasting (2% van het geleende bedrag), de administratieve kosten van de bankprocedure en de kosten van de verplichte aankoop van een bankverzekering gekoppeld aan de lening.
  • Tijd besparen: geen eindeloze lijst met te vertalen documenten nodig voor de hypotheekaanvraag.

masseria fasano puglia te koop

Het Rent-to-Buy programma biedt u de kans om te kopen op het ogenblik dat de woningprijzen op hun laagst zijn sinds de jaren ’70. Of het nu Toscane, Puglia of ergens ander in Italië is, dit is het juiste moment om over te gaan tot een aankoop.

Een Rent-to-Buy expert inschakelen ter ondersteuning van de onderhandelingen is belangrijk omdat het noodzakelijk is dat de overeenkomt alles omvat met inbegrip van gebruik van het onroerend goed, de optie om het onroerend goed te verhuren, contractduur, het voorschot, de overeengekomen maandelijkse betalingen, belastingvoorschriften en hoe het goed eventueel verkocht kan worden tijdens de contractuele periode.

Individuele situaties zijn uniek en vereisen lokale professionele en juridische diensten. Een professioneel voorbereid contract biedt bescherming en stelt u in staat om meteen van uw Italiaanse droomhuis te genieten.

De details van de fiscale implicaties van Rent-to-Buy worden volledig beschreven door de Agenzia delle Entrate in Circolare 4 / E 19.02.2015).

Meer informatie over kopen in Italië volgens het Rent-to-Buy principe :

Alessandro Clemente
info@renttobuyhousesinitaly.com
http://www.renttobuyhousesinitaly.com
+39 368 350 99 80

villa te koop in Cissone, Piemonte