Huizenjacht / Aankoopmakelaar

In functie van jullie wensenlijst en budget zoek ik de volledige markt af op zoek naar de geschikte woning, ik treed daarbij op als jullie persoonlijke aankoopconsulent en NIET als vastgoedmakelaar én streef aldus enkel de belangen van de koper na, zonder op commissie of courtage te werken, ik werk eenvoudigweg aan een uurloon van 40 euro.

Wel reken ik een extra vergoeding van 10% op het prijsverschil tussen de vraagprijs en het uiteindelijke bedrag waarvoor de woning via mijn tussenkomst kon worden aangekocht.

Stel dat de vraagprijs 275.000 euro is en na onderhandelen komen we tot een effectieve verkoop voor 240.000 euro (35.000 euro korting) dan reken ik 3.500 euro als bonus voor het behaalde positieve resultaat.

Het is van belang dat er geen rechtstreeks contact wordt opgenomen met andere lokale makelaars gezien vanaf dan wel aan hen commissie moet betaald worden. Als alle contacten via mij gebeuren kan dit percentage vermeden worden en betaal je enkel mijn uurloon.

Werkgebied : heel Italië

Ondersteuning bij de notaris

Voor een Italiaanse notaris is het vereist dat de kopers voldoende de Italiaanse taal kennen om de aankoopakte te kunnen begrijpen.
Meestal is dat voor onze klanten niet het geval, gelukkig zijn er enkele oplossingen.

Of de volledige akte (en de bijlagen, die door het energieattest en een eventuele lening soms behoorlijk uitgebreid kunnen zijn) wordt via een officiële tolk tweetalig opgesteld, dit is natuurlijk een eerder dure oplossing.

Of de kopers kunnen en willen zelf op het ogenblik van de overdracht aanwezig zijn en geven op dat moment (kan eventueel zelfs op een vroeger moment, de vereiste is wel dat én kopers én volmachthouder samen aanwezig zijn) een volmacht via de Italiaanse notaris aan ons waarbij dan enkel die volmacht moet vertaald worden en de rest van de akte (en bijlagen) in het Italiaans kan blijven, wij tekenen in aanwezigheid van de kopers de akte en alles is in orde.

Of de kopers hebben niet de mogelijkheid of de zin (of tijd) in persoon aanwezig te zijn en geven via een Nederlandse/Belgische notaris volmacht aan ons waarbij dan ook enkel die volmacht vertaald moet worden (via beëdigd vertaler in Nederland/België), de rest van de akte (en bijlagen) blijft in het Italiaans en wij tekenen in afwezigheid van de kopers en alles komt ook op die manier in orde.

Werkgebied : heel Italië

Richtprijs : Tussen 500 en 1500 euro (afhankelijk van afstand en dossier)

Technische controle woning

In samenwerking met een lokale geometra kan er voor de definitieve aankoop van de woning een controle ter plaatse worden gedaan teneinde onder meer de basisstructuur van de woning te evalueren : dak, vochtproblematiek, algemene stevigheid, verwarming, afvoeren, leidingen, verborgen gebreken… waarna een kort (vertaald) verslag wordt opgemaakt.
Dit kan zowel voor huizen die via onze diensten aangekocht zijn als voor eender welk huis te koop aangeboden via eender welke makelaar of eender welk kanaal en gebeurt in volledige onafhankelijkheid.

Richtprijs : Tussen 300 en 500 euro.

Nalezen en controle juridische teksten

Zowel het bod als de voorlopige koopovereenkomst (compromis) als de definitieve notariële akte kunnen juridisch gecontroleerd worden op correctheid en eventuele addertjes onder het gras.
Deze dienst wordt over heel Italië aangeboden en hoeft uiteraard niet beperkt te zijn tot woningen die via onze diensten zijn aangekocht.
Voor eender welk huis, voor eender welke aankoop, voor eender welke tekst kan je het document doorsturen per mail en ik bezorg je via dezelfde weg een antwoord.

Prijs : overeen te komen in functie van de tekst, richtprijs controle uitgebreide compromis 250 à 400 euro, richtprijs controle notariële akte 400 à 600 euro.

Werfopvolging

Bij verbouwingen kan er op regelmatige basis een controle op de werf gebeuren en wordt er contact gehouden met geometra en aannemers teneinde de afgesproken termijnen en andere afspraken, tekeningen, plannen …te respecteren.
Dergelijke bezoeken worden vervolledigd door een fotoreportage die per mail wordt gecommuniceerd zodat je vanaf het thuisfront toch een zicht behoudt op de evolutie en vooruitgang van de werken en eventueel onmiddellijk kan tussenkomen wanneer iets anders dreigt uitgewerkt te worden dan vooraf afgesproken.
De luxe om van thuis uit (België, Nederland, ….) toch betrokken te kunnen blijven bij de evolutie van de werken en een zekere controle in de hand te kunnen houden.

Prijs : 40 euro/uur.

Contacten met administratie

Elk mogelijk contact met de Italiaanse administratieve diensten kan via mij gebeuren, zowel naar tijd, taal en gebruiken kan ik tussenpersoon zijn bij :
banken (eventueel begeleiding voor lening), gemeente (vergunningen, bouwaanvraag, ….), notaris, kadaster, boekhouder, geometra/architect (meedenken om plannen uit te werken), subsidieaanvragen, scholen, ….

Prijs : 40 euro/uur.

 Begeleiding opstarten B&B, camping, agriturismo, …

Elke algemene vraag die in je opkomt, elke bedenking die je maakt, opzoeken wat de mogelijkheden zijn, wetgeving nakijken, hulp bij een businessplan, aanvragen vergunningen, praktische bijstand….
Voor alles wat nodig is om jouw droomwoning om te vormen tot een draaiend commercieel geheel kun je bij mij terecht.

Prijs : 40 euro/uur

Mail gerust voor meer info naar info@advitalia.be

 

15