Huizenjacht / Erkend aankoopmakelaar

In functie van jullie wensenlijst en budget zoek ik de volledige markt af naar de geschikte woning, ik beleg afspraken met eigenaars en makelaars, assisteer jullie tijdens bezichtigingen, stel een juridisch correct bod / voorlopig koopcontract op, begeleid jullie bij de notaris voor de definitieve koop …

Ik treed daarbij op als jullie persoonlijke aankoopmakelaar en NIET als vastgoedbemiddelaar.  Ik streef dus enkel de belangen van de koper na.

Ik werk eenvoudigweg aan een uurloon van 40 euro en niet zoals de klassiek Italiaanse makelaar die een commissie van gemiddeld 3 % op de aankoopprijs vraagt aan zowel koper als verkoper.

Wel reken ik een extra vergoeding van 10% op het prijsverschil tussen de vraagprijs en het uiteindelijke bedrag waarvoor de woning via mijn tussenkomst kon worden aangekocht (Bonus bij aankoop : min 1000 – max 10 000 euro). Stel dat de vraagprijs 275.000 euro is en na onderhandelen komen we tot een effectieve verkoop voor 240.000 euro (35.000 euro korting) dan reken ik 3.500 euro als bonus voor het behaalde positieve resultaat.

Het is van belang dat er geen rechtstreeks contact wordt opgenomen met andere lokale makelaars gezien vanaf dan wel aan hen commissie moet betaald worden. Als alle contacten en prijsonderhandelingen via Advitalia gebeuren kan dit percentage vermeden worden en betaal je enkel mijn uurloon en bonus gezien ik dan jullie vertegenwoordiger en aankoopmakelaar ben.

Werkgebied : heel Italië

Ondersteuning bij de notaris

Voor een Italiaanse notaris is het vereist dat de kopers voldoende de Italiaanse taal kennen om de aankoopakte te kunnen begrijpen.
Meestal is dat voor onze klanten niet het geval, gelukkig zijn er enkele oplossingen.

Of de volledige akte (en de bijlagen, die door het energieattest en een eventuele lening soms behoorlijk uitgebreid kunnen zijn) wordt via een officiële tolk tweetalig opgesteld, dit is natuurlijk een eerder dure oplossing.

Of de kopers kunnen en willen zelf op het ogenblik van de overdracht aanwezig zijn en geven op dat moment (kan eventueel zelfs op een vroeger moment, de vereiste is wel dat én kopers én volmachthouder samen aanwezig zijn) een volmacht via de Italiaanse notaris aan ons waarbij dan enkel die volmacht moet vertaald worden en de rest van de akte (en bijlagen) in het Italiaans kan blijven, wij tekenen in aanwezigheid van de kopers de akte en alles is in orde.

Of de kopers hebben niet de mogelijkheid of de zin (of tijd) in persoon aanwezig te zijn en geven via een Nederlandse/Belgische notaris volmacht aan ons waarbij dan ook enkel die volmacht vertaald moet worden (via beëdigd vertaler in Nederland/België), de rest van de akte (en bijlagen) blijft in het Italiaans en wij tekenen in afwezigheid van de kopers en alles komt ook op die manier in orde.

Werkgebied : heel Italië

Richtprijs : Tussen 500 en 1500 euro (afhankelijk van afstand en dossier)

Technische controle woning

In samenwerking met een lokale geometra kan er voor de definitieve aankoop van de woning een controle ter plaatse worden gedaan teneinde onder meer de basisstructuur van de woning te evalueren : dak, vochtproblematiek, algemene stevigheid, verwarming, afvoeren, leidingen, verborgen gebreken… waarna een kort (vertaald) verslag wordt opgemaakt.
Dit kan zowel voor huizen die via onze diensten aangekocht zijn als voor eender welk huis te koop aangeboden via eender welke makelaar of eender welk kanaal en gebeurt in volledige onafhankelijkheid.

Richtprijs : Tussen 300 en 500 euro.

Nalezen en controle juridische teksten

Zowel het bod als de voorlopige koopovereenkomst (compromis) als de definitieve notariële akte kunnen juridisch gecontroleerd worden op correctheid en eventuele addertjes onder het gras.
Deze dienst wordt over heel Italië aangeboden en hoeft uiteraard niet beperkt te zijn tot woningen die via onze diensten zijn aangekocht.
Voor eender welk huis, voor eender welke aankoop, voor eender welke tekst kan je het document doorsturen per mail en ik bezorg je via dezelfde weg een antwoord.

Prijs : overeen te komen in functie van de tekst, richtprijs controle uitgebreide compromis 250 à 400 euro, richtprijs controle notariële akte 400 à 600 euro.

Fiscale code

De “codice fiscale” is een persoonlijke identificatiecode bestaande uit 16 tekens (letters en nummers) waarbij de Italiaanse administratie je op basis van jouw naam, geboortedatum, nationaliteit, woonplaats, … jouw eigen code geeft. Een “codice fiscale” is te vergelijken met het Nederlandse Burgerservicenummer of het Belgische Rijksregisternummer.

De “codice fiscale” moet op alle Italiaanse officiële briefwisseling en documenten vermeld worden en wordt jou toegekend door de “Agenzia delle Entrate”.

Ben je het Italiaans niet machtig of bevind je je in het buitenland, dan kan ik voor jou deze fiscale code opvragen bij het agentschap. Stuur mij in een mail naar info@advitalia.be een kopie van je identiteitskaart of paspoort samen met je adres. Ik bezorg je dan onze gegevens voor de betaling (50 euro per fiscale code) en binnen de week na ontvangst (of eerder indien dringend) ontvang je je eigen officiële fiscale code per email.

Werfopvolging

Bij verbouwingen kan er op regelmatige basis een controle op de werf gebeuren en wordt er contact gehouden met geometra en aannemers teneinde de afgesproken termijnen en andere afspraken, tekeningen, plannen …te respecteren.
Dergelijke bezoeken worden vervolledigd door een fotoreportage die per mail wordt gecommuniceerd zodat je vanaf het thuisfront toch een zicht behoudt op de evolutie en vooruitgang van de werken en eventueel onmiddellijk kan tussenkomen wanneer iets anders dreigt uitgewerkt te worden dan vooraf afgesproken.
De luxe om van thuis uit (België, Nederland, ….) toch betrokken te kunnen blijven bij de evolutie van de werken en een zekere controle in de hand te kunnen houden.

Prijs : 40 euro/uur.

Contacten met administratie

Elk mogelijk contact met de Italiaanse administratieve diensten kan via mij gebeuren, zowel naar tijd, taal en gebruiken kan ik tussenpersoon zijn bij :
banken (eventueel begeleiding voor lening), gemeente (vergunningen, bouwaanvraag, ….), notaris, kadaster, boekhouder, geometra/architect (meedenken om plannen uit te werken), subsidieaanvragen, scholen, ….

Prijs : 40 euro/uur.

 Begeleiding opstarten B&B, camping, agriturismo, …

Elke algemene vraag die in je opkomt, elke bedenking die je maakt, opzoeken wat de mogelijkheden zijn, wetgeving nakijken, hulp bij een businessplan, aanvragen vergunningen, praktische bijstand….
Voor alles wat nodig is om jouw droomwoning om te vormen tot een draaiend commercieel geheel kun je bij mij terecht.

Prijs : 40 euro/uur

Mail gerust voor meer info naar info@advitalia.be

 

15