B&B en affittacamere in Italië

Voor velen blijft dit dé droom, ‘iets’ in de toeristische sector opstarten in Italië, als je dat in de regio Piemonte wil doen lijkt er goed nieuws op komst.

Piemonte zou immers deze zomer de regelgeving versoepelen, een B&B blijft in principe gelden als een bijkomstige activiteit als je de verhuur beperkt tot drie kamers.

Je zal het echter ook professioneler kunnen aanpakken en een BTW-nummer aanvragen en aldus als commerciële B&B door het leven gaan hetgeen dan wel betekent dat je tot maximaal zes kamers zal mogen gaan.

Tot op heden was het alternatief om meer dan 3 kamers te mogen verhuren de ‘affittacamere’ (professionele kamerverhuur), die regelgeving blijft uiteraard mits BTW-nummer ook bestaan maar je zal ook een ‘affittacamere’ kunnen uitbaten zonder BTW-nummer, louter als occasionele activiteit. Je mag dan maximum 2 appartementen aanbieden, maximaal 3 kamers, maximaal 6 slaapplaatsen, maar dan word je dus niet langer beschouwd als een commerciële activiteit, hetgeen natuurlijk op fiscaal gebied interessante gevolgen kan hebben.