Een week in het leven van …

Dikwijls vragen mensen zich af – vooral mijn moeder dan toch – wat ik als advitalia zo de ganse dag doe, dus bij deze een poging tot weekoverzicht :

Eerst was er het werfbezoek aan een woning van Belgische klanten waar deze week de authentieke stenen muren gezandstraald werden en het volledige huis (binnen en buiten) in nieuw stucwerk werd gestoken, het resultaat mag meer dan gezien worden en om ook hen daarvan te overtuigen stuurde ik een uitgebreid fotoverslag.

Zo konden ze vanuit België toch zien dat er én goed én mooi gewerkt was, de afspraak was dat hun woning voor Kerst ‘afgesloten’ ging kunnen worden om uit te drogen en vermits ze maandag en dinsdag de vloerplaten komen gieten zal dat perfect op tijd lukken.

Dan was er een nieuwe Deense klant die doodleuk zei dat hij op 1 juni in zijn eigen zwembad wil zwemmen en op zijn eigen tennisplein wil staan spelen … met de ‘heilige’ Kerstperiode én de winter die er aan komt een zo goed als onmogelijke opgave maar we besloten toch een poging te wagen.

Ik dus donderdag met de geometra naar het huis om wat basisopmetingen te doen en enkele foto’s te maken om zo toch enigszins een dossier te hebben waarmee we maandag hopen de technicus van de gemeente te overtuigen snelsnelsnel vergunningen af te leveren, we’ll see.

We hebben ook 2 huizen bezocht om eventueel op onze site te plaatsen in de hoop ze verkocht te krijgen, het ene is een draaiende B&B, het andere een villa bestaande uit drie afzonderlijke woningen en groot zwembad.

Toch besloten we de villa niet op te nemen, de kwaliteit van de woning en het terrein vond ik niet evenredig met de prijs (750.000) en zodus naar mijn gevoel redelijk onverkoopbaar.

Het andere, de B&B dus, is wel perfect, correcte prijs (600.000 euro) voor een zeer ruime woning met afzonderlijk gastendeel, alles in lokale Langhe steen, 3 hectaren grond en op de juiste plaats mét het juiste uitzicht gelegen, hier moeten we iemand voor vinden, op 3 januari gaan we trouwens al kijken met een Amerikaan.

Ook donderdag nog telefoon gekregen van een vroegere klant die aan zijn oude huisje in Liguria het dak wil laten herstellen maar geen bouwvergunning krijgt omdat de vroegere eigenaar –zijn echtgenoot- overleden is en er dus niemand meer ‘bestaat’ die naar Italiaanse voorschriften de noodzakelijke documenten kan ondertekenen, ganse rompslomp dus waarbij de Nederlandse erfdocumenten zullen moeten vertaald worden teneinde de gemeente te overtuigen dat onze klant wel degelijk de nieuwe eigenaar is en dus een aanvraag kan indienen.

En tot slot, vrijdagavond (!) telefoon van Zwitsers die ergens op een site een huis van ons gezien hadden en vroegen of ze dit op zaterdag konden bezichtigen, vermits de eigenaars niet bereikbaar waren lukte dit niet maar na veel over en weer gemail en gebel gaan we toch dinsdag aan de Ligurische kust met hen 2 huizen bekijken.

Tussenin blogs geschreven, onderhandeld met (én positief resultaat bekomen) hypotheekbemiddelaars, FB onderhouden, enkele advertenties aangepast en bijgewerkt én zelfs nog voor een andere Nederlandse klant een gastank bij Liquigas besteld…..

Gelukkig zijn niet alle weken even druk, lol.