Een goed idee?

Veel buitenlanders willen hier in Italië ‘iets’ in de toeristische sector doen, een B&B, of vakantie appartementen verhuur of een kleine camping…..

Uiteraard zijn er allerlei regels en beperkingen. Er bestaan uitgebreide voorschriften van wat allemaal kan en mag en vooral, wat niet.

Iets dat momenteel nog in zijn kinderschoenen staat en schijnbaar nu nog niet bemoeilijkt wordt door een teveel aan administratieve verplichtingen is het opkomende concept van het ‘thuisrestaurant’ (of zoals ze het in Italië zeggen ‘Home Restaurant’).

Momenteel start je deze activiteit zeer eenvoudig op: je begint gewoon!

Als het als een occasionele activiteit kan beschouwd worden (inkomsten lager dan 5000 euro/jaar) dien je geen BTW nummer aan te vragen en kan je de inkomsten gewoon toevoegen aan je belastingbrief als ‘occasioneel’

Er zijn op dit moment geen normen te respecteren naar ruimte, hygiëne, gezondheid, inrichting, ervaring, geschiktheid, diploma, ….. gewoon gezond verstand en niet doen voor een ander wat je ook jezelf niet zou aandoen, is voldoende.

Dus als je enige creativiteit, wat kooktalent en beginselen van commercialiteit om klanten te lokken hebt, kan dit misschien een goede mogelijkheid zijn een centje bij te verdienen en nieuwe mensen te ontmoeten.

Niets dat zo ontspannend alsook inspirerend werkt als een lekkere en gezonde home made maaltijd in een gezellig thuiskader, zowel voor de kok als voor de gast.

Let wel op, voor wie reeds een B&B of agriturismo of …. uitbaat gelden deze vereenvoudigde regels niet, voor hen blijft de strengere wetgeving op B&B en andere toeristische uitbatingen van toepassing.

Mail mij voor meer informatie: info@advitalia.be