Een B&B business plan opstellen – Deel 1 : het idee

Hoewel velen er tegen opzien, is het opstellen van een soliede businessplan vitaal om een succesvolle B&B in Italië op te starten.
Een goede voorbereiding kan je vele kopzorgen besparen want helaas zijn er elk jaar opnieuw kleine toeristische ondernemingen die de handdoek in de ring moeten gooien omdat ze het financieel niet kunnen bolwerken en in vele gevallen had dit vermeden kunnen worden door meer aandacht te besteden aan de planningsfase.

HET IDEE

Een goed business plan start met een goed idee.
Voor je van start gaat, denk dan grondig na over het type B&B dat je wilt hebben en wat je doelgroep is (bijv. “Boutique B&B” tegenover goedkope logies, kindvriendelijk, hondvriendelijk, landelijk, stedelijk, luxe, …).
Deze keuze is erg belangrijk en de basis van jouw plan.

Zorg ervoor dat je idee aansluit bij je persoonlijkheid, je passies, je interesses en capaciteiten.
Hou je van kinderen, dan zal het uitbaten van een kindvriendelijke B&B je beter liggen dan als dat niet het geval is. Hetzelfde geldt met huisdieren.
Ben je een gepassioneerd motorrijder, dan zal je beter weten wat de noden zijn van andere motorliefhebbers en zal het voor jou makkelijker zijn om hen aan te spreken.

Dus, vertrek vanuit jezelf bij de keuzes die je maakt… en vergeet niet ook in eerste instantie bij jezelf na te gaan of jij wel echt een B&B wilt uitbaten of dat je dit enkel kiest omdat je niet weet op welke manier je anders je emigratie naar Italië kunt realiseren.

Hoe gedetailleerder je idee over hoe je B&B er zal uitzien, hoe beter want zo geef je persoonlijkheid aan je accommodatie.

En hoe beter je weet wie je doelgroep is, hoe gerichter je naar die personen kunt werken om hen te lokken én om hen een optimale vakantie-ervaring te schenken.

Noteer welke verwachtingen je hebt met je bedrijf : wat wil je bereiken op korte termijn (binnen de 1 à 2 jaar na de start), middellange termijn (3 -4 jaar) en lange termijn (> 5 jaar).
Dit helpt je om op koers te blijven en maakt het je makkelijker om in de gaten te houden welke business strategieën succesvol zijn en welke niet.


Interessante websites:

https://eviivo.com/my-bb/how-to-setup-modern-bb/create-business-plan/
http://bandb.about.com/cs/aspiring/a/business_plan.htm
https://www.bedandbreakfast.com/info/innkeepers/aspiring-innkeepers
http://www.droomplekacademie.nl

Hou deze blog in de gaten.
Deel 2 komt eraan en gaat over “Budget”.