De “stille” verkoop

Ook al werk ik niet meer als ‘klassiek’ makelaar maar nog enkel als consulent voor de kopers, toch word ik in onze zone zeer dikwijls gecontacteerd door Italianen die hun huis te koop willen aanbieden.

‘Men’ heeft gehoord dat ik vooral met buitenlanders werk en ietwat anders te werk ga dan de traditionele Italiaanse makelaar en ze hopen dan ook dat ik een buitenlander ken met wat centen teveel die geïnteresseerd zou kunnen zijn in hun stulpje.

Dikwijls betreft het woningen die helemaal niet geschikt zijn voor de buitenlandse markt (wegens geen uitzicht, buren zeer nabij, midden in een verlaten dorpje, ….) maar soms zit er echt wel iets tussen waar sommige van mijn klanten gek op zouden kunnen zijn.

Ik neem deze panden niet meer zelf in portfolio en dikwijls zitten ze ook nog niet in handen van andere kantoren maar ik hou ze natuurlijk wel allemaal in mijn achterhoofd en in functie van de wensen en vragen van sommige klanten kan ik dan af en toe eens een mogelijkheid uit mijn hoed toveren die (nog) niet op de markt is, de zogenaamde stille verkoop.

Zo heb ik weet van enkele B&B’s die om commerciële redenen niet officieel te koop staan, een goed draaiend wijnbedrijf dat over te nemen staat, prachtige wijngaarden die verkocht mogen worden en enkele verbouwprojecten die ik zelf behoorlijk interessant vind, zoals dit huis in ons buurdorpje :

Onvoorstelbaar rustig gelegen, omringd door wijngaarden en natuur, de hoofdwoning bestaande uit Langhe steen is deels onmiddellijk bewoonbaar en kan uitgebreid worden tot minstens 5 slaapkamers en andere ruimtes, er zijn bovendien nog 3 andere afzonderlijke gebouwen ook in klassieke steen die omgebouwd kunnen worden tot ieders droom, plek voor een zwembad is er, vele hectaren grond zijn inbegrepen en op het domein staat een zeer recent pittoresk gerestaureerde kapel en vanuit de tuin is er ook uitzicht op de ruïnes van een kasteel, ik ben alvast fan!