Volg de Siciliaanse avonturen van Marjolein

Ongeveer een jaar geleden stuurde ik (Natascha) een advertentie door naar Marjolein met de woorden “Ik kwam deze toevallig tegen en moest gelijk aan jullie denken”. En dat bracht de bal aan het rollen …

Vandaag las ik dan ook vol ontroering haar laatste Facebookpost:

Ik open mijn ogen en voel me beter uitgeslapen dan ooit. Het is 7u maar het voelt toch alsof ik een eeuw heb geslapen.

Ik spring uit bed en word omarmd door warmte, licht, ruimte, zon en zon en zon. Stil ga ik naar buiten. Ik hoor niets, alleen mijn voetstappen en het ruisen van de wind.

Mijn eerste rondje in de tuin is euforisch. Bij elke boom of plant maakt mijn hart een vreugdedansje. Wat is het hier groen en zijn er veel bloemen. Alles ruikt naar lente, ook al is het herfst. Alles ziet eruit als zomer ook al is het herfst. Het is het beste cadeau hier terug te zijn. Ik loop het dak op en ik moet opnieuw naar adem happen. Dit uitzicht… Ik weet zeker dat het nooit went. Wat is dat een spektakel. De zee, Siracusa en de Etna in volle glorie. Het ziet er weer helemaal anders uit dan in de zomer. Hier hoor ik de vogels, ik spot een valk en een buizerd en ik hoor de schapen in de wei. Kippenvel ten top. En die kleuren, die intensiteit, het is een feest om dit te mogen aanschouwen. Ik maak letterlijk een vreugdedansje daarboven.

En dan het besef dat dit ons plekje is, dit voelt zo erg als thuiskomen. We worden verwelkomd door onze buren met ‘benvenuti a casa’ en een knuffel waar ik tranen van in mijn ogen krijg. En zo voelt het ook echt, als thuiskomen.

Wat gaat het hier makkelijk om mensen te leren kennen. Iedereen is zo vriendelijk en zorgt voor ons. We worden door buren uitgenodigd voor etentjes en dessertbuffetjes. Ik voel me zo erg in mijn nopjes omringd door Italianen, met Siciliaans eten en met het spreken van die prachtige taal.

Als ze zeggen dat ik al ‘mezza Siciliana’ ben, dan ben ik trots, want zo voel ik me ook. Ik heb voor zover ik weet geen banden met het land, maar toch moet ik ergens een voorouder met Siciliaanse roots hebben, het kan gewoon niet anders. Als ik hier ben gaat alles zo makkelijk voor mij. Ik ben er duidelijk een betere versie van mezelf. Ik ben vrolijk, fit en energiek en elke minuut is een feest in dit land. Wat voel ik me hier thuis. Elke minuut hier is een geschenk voor mij, ik ben zo dankbaar voor deze magische plek.

We moeten alweer terug, zo snel al, maar de batterijen zijn opgeladen en het aftellen kan weer beginnen.

48!

Marjolein

Als aankoopmakelaar de Italiaanse droom die je hielp verwezenlijken op zo’n manier beschreven te zien, het immense geluksgevoel mee te mogen voelen, … Dat is echt de grootste beloning !

PS. Je kunt de Siciliaanse avonturen van Marjolein meevolgen op Instagram: https://www.instagram.com/marjoleinvanlaere/