Investeren in Italië

In welke Italiaanse regio’s koop je best een investeringsobject?

Elke regio in Italië heeft zijn natuurlijke schatten, cultureel erfgoed, historische monumenten en heerlijk eten en wijn. Een slechte keuze maken, is dus onmogelijk. Gate-Away heeft echter getracht om de beste 5 eruit te pikken op basis van recent onderzoek.

  • Calabrië: adembenemende uitzichten en gulle mensen

Deze regio, in de voet van de laars, is een populaire zomerbestemming bij Italianen, maar nog ondergewaardeerd als toeristische trekpleister in het buitenland. Dankzij de eindeloze kilometers strand aan de Tyrreense en Ionische Zee, drie ongerepte nationale parken en unieke dorpjes komt daar langzaam maar zeker verandering in. Daarenboven liggen de kosten van levensonderhoud een stuk lager dan in het grootste deel van Italië. Een ideale keuze voor wie houdt van een authentieke Italiaanse levensstijl.

  • Umbrië: het groene hart van Italië

Umbrië is bekend om zijn prachtige middeleeuwse dorpjes verspreid over de regio en wordt ‘de groene long van Italië’ genoemd. Je kunt er het betoverende landschap van het Trasimeno-meer, de Sibillini-bergen en de watervallen van Marmore in je eigen tempo te voet of met de fiets verkennen. Assisi, Spoleto, Spello, Orvieto, elk van deze steden zal je betoveren met zijn middeleeuwse charme.

  • Sicilië: een caleidoscoop van culturen en tradities

Fascinerende stranden, indrukwekkende vulkanen en verbazingwekkende barokke architectuur, je vindt het allemaal in het grootste Italiaanse eiland. Zelfs de grootste Griekse archeologische vindplaats in Europa ligt hier, maar ook Romeinse en Arabische overblijfselen. Op Sicilië is de zomer lang: warm weer komt vroeg en vertrekt laat, en je geniet van maar liefst 1.000 kilometer kustlijn met dromerige stranden zoals Mondello (het strand van Palermo), het betoverende natuurreservaat Zingaro of Scala dei Turchi bij Agrigento, om er enkele te noemen. En wat te denken van de voortreffelijke keuken die ook een combinatie is van verschillende culturen.

  • Abruzzo: één van de meest ongerepte regio’s

Deze regio zal je hart stelen met zijn prachtige bergen en drie verschillende nationale parken die zowel in de winter als in de zomer populair zijn. Goed bewaarde middeleeuwse dorpjes begroeten je met hun tradities en heerlijke lokale gerechten en producten. In Abruzzo kun je vanaf de kust gemakkelijk in een half uur de berg op rijden, zodat je op dezelfde dag van beide kunt genieten, een onvergetelijke ervaring.

  • Friuli Venezia Giulia: hoge pieken en diepe dalen

Deze Noordoostelijke regio grenst aan Oostenrijk en Slovenië. Het prachtige landschap van de Dolomieten en de Karnische Alpen verwelkomen je. Een glas lokale wijn en de beroemde ham van San Daniele zijn de ideale vrienden na het verkennen van de Romeinse ruïnes in Aquileia of de levendige steden Triëst en Udine.

Stel, je wilt een investeringsobject kopen in Italië en je moet kiezen tussen één van deze 5 regio’s. Welke spreekt jou het meeste aan?