De Maremma … het ruige Toscane

Toscane, het verfijnde Italië met zijn rijke kunststeden, elegante wijnen, luxe palazzo’s, … heeft ook een ruiger kantje dat je pas ontdekt wanneer je de gebaande paden verlaat en net even verder trekt dan de doorsnee toerist.

De Maremma, ook wel “The Wild West” van Toscane genoemd, verrast je achter elke bocht. Geen enkele vallei is dezelfde: het ene moment bevind je je in olijfbomenland, het volgende word je omringd door dichte bossen die zich plots openen richting de zee, besneeuwde bergtoppen, kasteelruïnes, Etruskische graven, Middeleeuwse dorpen … en dan hebben we het nog niet gehad over de wereldberoemde termen zoals deze van Saturnia waar je zomaar in het wild kunt genieten van warme zwavelbaden. Hier geen gepolijste toeristische attracties, maar alles is er puur en authentiek: de natuur, de dorpjes, de mensen …

Het Toscane zonder “toeters en bellen” lokt steeds meer buitenlandse reizigers en ook Belgische en Nederlandse kopers lijken de weg naar de Maremma gevonden te hebben.

Het spectaculaire landschap en het eenvoudige plattelandsleven trekt rustzoekers aan die de eenvoudige schoonheid weten te appreciëren, de fijnproevers van authenticiteit.

Leven op het ritme van de natuur, wakker gezongen worden door vogels, de 4 seizoenen langs je heen zien trekken, een rijke boerenkeuken, heerlijke wijnen,  en … ook niet geheel onbelangrijk: prijzen die duidelijk onder het Toscaanse gemiddelde liggen. Let op: spotgoedkoop kun je het er niet noemen, het blijft tenslotte Toscane !

Voorbeelden van vastgoed dat te koop wordt aangeboden in de Maremma (16/12/2021 – zie ook www.huizenjachtitalie.com) :