De Lunigiana, het onverwachte Toscane aan de voet van de Apuaanse Alpen

Rijd je door de Lunigiana, een stukje Noord-Toscane op de grens met Liguria en Emilia-Romagna, dan is het niet moeilijk om te vergeten dat je je nog steeds in dezelfde streek bevindt als de Chianti en Val d’Orcia. Ook al vind je hier ook de occasionele wijngaard en struikel je er over de olijfbomen, toch is de natuur onverwacht ruw, de Apuaanse Alpen verrassend steil en onherbergzaam, en in vele dorpjes lijkt de tijd stil te staan. De vele torens en kastelen (of minstens hun ruines) getuigen van een woelig verleden dat nog niet vergeten is.

Hou je van woest, heb je geen schrik om van de betreden paden af te wijken richting (soms wel zeer) kronkelige wegen? Hou je meer van bossen dan van wijngaarden? Wil je in Toscane wonen, maar zijn de gemiddelde huizenprijzen in deze streek net te hoog gegrepen? Dan loont het de moeite om je in de Lunigiana te verdiepen! Een startpunt hiervoor is de Italië-ontdekkingsblog Ciao Tutti: https://ciaotutti.nl/?s=lunigiana

Voor de huizenjagers:

Surf naar https://www.immobiliare.it/mercato-immobiliare/toscana/massa-carrara-provincia/ om een zicht te krijgen op de gemiddelde huizenprijzen in het binnenland van de provincie Massa Carrara. Hou er echter rekening mee dat de gemiddelde woning die hier te koop staat eerder verouderd is en gelegen in een klein dorpje. De meeste buitenlandse kopers zoeken ofwel een panoramisch gelegen renovatieproject of luxe-villa. Het soort ligging en de graad van afwerking heeft uiteraard een grote invloed op de uiteindelijke vraagprijs.

Op https://www.huizenjachtitalie.com/ vind je een paar voorbeelden van woningen in deze streek. Uiteraard mag je ons team steeds per mail contacteren om een gepersonaliseerde huizenjacht te organiseren.

Voorbeelden: