Ronde van Italië – deel 1 : ABRUZZO

Volg mij in de “Ronde van Italië”, regio per regio een overzicht voor toekomstige kopers / emigranten die nog moeten beslissen welke plek in Italië het beste bij hun zou kunnen passen.

1. Abruzzo


Natuur

Deze midden Italiaanse regio is omringd door de Appenijnen (de hoogste top ligt op maar liefst 2900m) en de Adriatische zee, erg afwisselend en voor elk wat wils dus.

Er zijn diverse grote nationale parken (in totaal 36% van de totale oppervlakte van de regio!) met oa. wolven en zelfs beren. Natuurliefhebbers komen er dus zeker aan hun trekken.

Klimaat

Een overwegend warm, droog en aangenaam klimaat, met in het binnenland koude winters. Het ganse jaar door veel zon, regen hoofdzakelijk in de winter.

21 skigebieden met veel sneeuw, ook goede langlaufmogelijkheden.

Wie naar deze streek wil verhuizen, houdt er dus best rekening mee dat het binnenland hardere winters kent dan de gebieden bij de zee, maar dat geldt natuurlijk voor heel Italië.

Cultuur

Kastelen en middeleeuwse dorpen genoeg in deze regio.

Toerisme

Nog niet zo bekend, uitstekend wandelgebied in het binnenland, tot zelfs bergsporten in de Appenijnen.

Lange zandstranden dus uiteraard ook kusttoerisme.

Heeft in Italië het meeste (23) aantal dorpen die opgenomen zijn in de lijst van ‘mooiste dorpen van Italië’

Een streek met groeipotentieel op toeristisch gebied, maar waar je zelf tijd en energie zult moeten steken om het meer bekendheid te geven indien je “iets” in de toeristische sector wil beginnen.

Eten & drinken

Schaap & lam zijn de streekspecialiteiten, uiteraard kaas en ham om samen met warme maaltijdsoepen de koude winters in de bergen door te komen.

Economisch

Hoge economische groei tijdens de laatste jaren, weinig drukte, lage bevolkingsdichtheid, veel ruimte, verwelkomende bevolking, zeer lage misdaadcijfers.

Acquila

De regiohoofdstad en jammer genoeg vooral bekend door de zware aardbeving in 2009 die grote delen volledig vernield heeft. Er wordt nog steeds geprobeerd de stad her op te bouwen.

Bemerking

Zeer mooie regio op gebied van natuur, klimaat, zon en zee maar er is een verhoogd risico op aardbevingen.

Huizenmarkt

Buyers market door de aardbevingen, de prijzen zijn historisch laag, tussen 100 000 en 175 000 vind je een gezinswoning van jouw dromen, aan de kustlijn is alles uiteraard duurder maar zijn er wel vele verhuurmogelijkheden.

Huizenjacht Italië

Op onze zusterpagina “Huizenjacht Italië” vind je een paar eigendommen te koop in Abruzzo, rechtstreeks via de eigenaar (dus geen tussenkomst/commissie van een makelaar bij een eventuele aankoop!).

http://www.huizenjachtitalie.com/?s=&search-submit=Search&location=abruzzo&property-type=&details_1=&details_2=&min=&max=