Mijn visie

In mijn eerste blogbericht zal het mij vast wel vergeven worden als ik wat reclame maak voor mezelf.

Mijn bedoeling is een tegengewicht te bieden aan het algemene doemdenken dat verspreid over het internet te vinden is wanneer er advies geboden wordt met betrekking tot verhuizen naar Italië.

Steeds weer lees je dat je Italiaanse droom snel een nachtmerrie zal worden, dat doorheen de administratieve mallemolen raken gekkenwerk is, dat Italianen bedriegers zijn, dat een huis kopen in Italië helemaal hels is….. kortom dat je beter thuis kan blijven of anders beroep moet doen op dure specialisten die wel eventjes dat varkentje voor jou zullen wassen.

Ik woon ondertussen zelf zes jaar in dit prachtige land, heb zelf een oude boerderij gekocht, heb het laten verbouwen door plaatselijke aannemers, heb een eigen toeristische activiteit opgestart als agriturismo met alle vergunningen die daarbij horen, heb subsidies aangevraagd én ontvangen, heb een cursus in het Italiaans gevolgd als vastgoedmakelaar en het diploma behaald, ben ondertussen een eigen zelfstandige activiteit begonnen, … en dat alles zonder noemenswaardige rampzalige problemen.

Enig gezond verstand, je omringen met de juiste mensen, een basiskennis van de taal en lokale gebruiken, beroep doen op ingeschreven makelaars en erkende aannemers… en je komt vanzelf al heel ver in de goede richting.

Laat je gewoon niet afschrikken door horrorverhalen en durf gaan voor je Italiaanse droom, het is en blijft een prachtig land met onnoemelijk veel cultuur, (h)eerlijke mensen, lekker eten en uiteraard prachtige zonovergoten plaatjes.

Gewoon doen!