Italiaanse wijn en de vastgoedmarkt

Italiaanse wijnen worden steeds geliefder en dat heeft ook zijn gevolgen voor de Italiaanse vastgoedmarkt.

Landgoed en boerderijen gelegen in gebieden waar heerlijke wijnen worden geproduceerd zijn erg in trek bij buitenlandse kopers die de kans grijpen om vandaag te investeren in de Italiaanse wijnmarkt. Veel beleggers lijken aangetrokken te worden door wijnbedrijven met als gevolg duizelingwekkende recordcijfers in een paar exclusieve wijngebieden.

Barolo (Piemonte) staat hierbij op de eerste plaats, niet enkel vanuit enologisch oogpunt, maar ook wat betreft de grondprijzen die op dag van vandaag het niveau van de prijzen in Bordeaux en Bourgondië hebben bereikt. Reken in het Barolo Langhe-gebied op een investering van ca. 1.2 miljoen euro wil je een hectare DOCG wijngaard aanschaffen. Voor gerenommeerde crus moet je zelfs rekenen op ca. 2.5 miljoen euro.

Het iets verderop gelegen Barbaresco is iets minder prijzig, maar reken toch ook op ca. 600.000 euro voor een hectare wijngaard.

Ook niet onbelangrijk is het Brunello di Montalcino grondgebied waar in de laatste 50 jaar sinds de DOC de cijfers met 4.500% gestegen zijn, met waarden tussen de 750.000 en 900.000 euro per hectare, tot een miljoen voor topwijngaarden.

In het Prosecco-gebied spelen diverse factoren, zoals ligging en oriëntatie, een rol bij de bepaling van de vraagprijs. Deze kan variëren tusen 400.000 en 450.000 euro per hectare, terwijl je op de heuvel Cartizze tot 1.000.000 euro bereikt.

Hou de wijngebieden dus goed in de gaten, deze zullen de komende jaren waarschijnlijk verder aan belang te winnen.

Op het vastgoedportaal Huizenjacht Italië vind je diverse eigendommen met wijngaard te koop.

Bron: https://www.immobiliare.it/news/il-vino-italiano-piace-anche-nellimmobiliare-46737/