Ik-wil-naar-Italie-week : 28/10/17 – 4/11/17

Wat & voor wie?

Voor iedereen die droomt de stap te zetten naar een nieuw leven in het prachtige Italië maar opkijkt tegen de administratieve rompslomp, het taalverschil, de maffiaverhalen en het onbekende, bieden wij een ‘emigratieweek’ met de bedoeling de onzekerheid om deze ingrijpende stap te zetten om te bouwen naar enthousiasme om de Italiaanse droom waar te maken.

noli ligurie italie

Wij zijn zelf sedert negen jaar ‘ervaringsdeskundigen’, hebben alle twee een Italiaans makelaarsdiploma, komen uit een totaal andere achtergrond in België (advocaat en psychologe), hebben een agriturismo in Piemonte en werken als emigratie- en aankoopconsulenten. Wij informeren potentiële emigranten over mogelijkheden om een nieuw leven op te bouwen in Italië, hoe je struikelblokken kunt overwinnen, wat er komt kijken bij de aankoop van een eigen huis, het starten van een zaak, het krijgen van een financiering, de psychologische aspecten, enz…

unesco werelderfgoed wijnheuvels piemonte

Tijdens de emigratieweek bieden we een combinatie van workshops én een deugddoende vakantie weg uit de dagelijkse stress, informatie én ontspanning op één en dezelfde plek, ‘ons’ eigen paradijs in het Italiaanse groen. Na deze week zou je voor jezelf moeten kunnen uitmaken of jullie klaar zijn voor de grote stap en hoe je dit het beste aanpakt. Zelfkennis is immers het begin van alle wijsheid.

Waar?

In Agriturismo Verdita, een authentieke lavendelboerderij op de grens tussen Piemonte en Ligurië, op een heuvel midden in de natuur en de rust, zijn er vier modern vernieuwde appartementen met eigen keuken.
Vanuit het kleine dorpje Merana kan je perfecte uitstappen doen naar de Middellandse Zee, het wijngebied (Unesco werelderfgoed) of het groene rustige achterland, ter plaatse kan je diverse stevige wandelingen doen of gewoon genieten van de stilte op het zonneterras, anders zijn er ook mountainbikes aanwezig of kan je lekker relaxen in de jacuzzi of je uitleven in de buitenkeuken met panoramisch uitzicht en gasbarbecue.

agriturismo verdita

Programma :

De planning kan aangepast worden in functie van de specifieke wensen van de deelnemers, tevens ben je niet verplicht om elke activiteit of workshop te volgen.

Dag Activiteiten
ZATERDAG 28/10  Aankomst vanaf 15 uur

Kennismakingsavond met Italiaanse hapjes en wijn waar iedereen de kans krijgt om zijn / haar Italiaanse plannen met de groep te delen.

ZONDAG 29/10 VRIJE DAG
MAANDAG 30/10                10u30-12u00 Voormiddag Workshop : het aankoopproces in Italië / de rol van makelaar en notaris

14u00-15u30 Namiddag Workshop : Tips voor het vinden van je Italiaanse droomhuis

DINSDAG 31/10 Praktijkdag “on the road” (iedereen met eigen vervoersmiddel / carpool kan uitgewerkt worden in samenspraak met andere gasten)

We vertrekken ’s morgens en ontbijten in een lokale bar voor we een aantal huizen bezoeken die als praktijkvoorbeeld dienen om te leren waar je op moet letten bij het aankopen van een huis in Italië.

Onderwerpen : de ligging, de bouwkundige toestand, aandachtstpunten betreffende recht van doorgang, voorkooprecht, afwezigheid van voorzieningen …

Wie wil, kan ook samen met ons zijn fiscale code aanvragen in de Agenzia delle Entrate.

WOENSDAG 01/11 VRIJE DAG
DONDERDAG 02/11 10u30-12u00 Voormiddag Workshop : heimwee / familie en vrienden achterlaten / ev. verhuizen met kinderen op schoolleeftijd

14u00.15u30  Namiddag Workshop : het financieren van je aankoop / hypotheek / banken in Italie

VRIJDAG 03/11 VRIJE DAG

Optionele privé-consultatie met betrekking tot jullie businessplan

ZATERDAG 04/11 VERTREKDAG

Kostprijs per persoon :

  • Verblijf in appartement met 2 personen : 375 euro per persoon (eventuele 3de persoon extra : 200 euro)
  • Verblijf in studio met 2 personen : 325 euro per persoon

INSCHRIJVINGSFORMULIER

Fout: Contact formulier niet gevonden.