Het moment is gekomen om jouw Italiaanse droom concreet uit te werken maar je weet niet direct waar en hoe te beginnen….
En je ziet op tegen het taalprobleem, de administratieve rompslomp, de juridische onzekerheid….?

Dan ben je hier op het juiste adres, ik begeleid en adviseer je om de weg tussen droom en werkelijkheid zo vlot als mogelijk te laten verlopen.

Na ruim 10 jaar in Italië te wonen en een opleiding gevolgd te hebben als erkend aankoopbemiddelaar heb ik ondertussen de taal onder de knie en heb ik ervaring met het leven in dit prachtige land en de problemen die je kan tegenkomen.

Wij verbouwden een ruïne om tot een goed draaiende agriturismo die we gedurende 13 jaar met plezier hebben uitgebaat. Ondertussen zijn we fulltime actief als consulent en aankoopmakelaar in heel Italië.

  •  Wil je zelf in Italië komen wonen?
  • Of studeren?
  • Of werken?
  • Of een vakantiewoning aankopen?
  • Of een bed&breakfast opstarten?
  • Een bestaande woning renoveren?
  • Een camping uitbaten?
  • Handel drijven?

Ik kan je vanuit mijn Italiaanse ervaring als aankoopmakelaar in de vastgoedsector en het toerisme zowel als mijn opleiding en beroepservaring als advocaat in België met raad en daad bijstaan.

Problemen met het krijgen van een bouwvergunning? Op zoek naar de juiste werkmannen met het oog op een verbouwing? Vragen rond verblijfsvergunningen of verzekeringen? Dromend van dat unieke en authentieke huisje in de groene heuvels?

Als (aankoop)consulent zoek ik voor je mee, ik treed op als tussenpersoon, ik lees Italiaanse (juridische) teksten na, ik ga naar de gemeente en leg jouw specifieke probleem voor, ik geef je een persoonlijk advies bij moeilijke beslissingen of keuzes, ik verken de markt voor je en kan het nodige actuele fotomateriaal bezorgen via mail, altijd eerlijk, objectief en informatief. Geen luchtkastelen, geen commerciële praatjes, geen verborgen agenda’s, enkel correcte informatie gebaseerd op feiten, wetten en Italiaanse gewoontes omdat je voldoende voorbereid zou zijn wanneer de kans zich aandient om het geluk te grijpen en zo jouw eigen Italiaanse droom te realiseren.

En geloof me vrij, eens alles achter de rug is loont het meer dan de moeite, La Bella Italia heeft nood aan enthousiaste en ondernemende mensen.

Aarzel niet en laat je begeleiden deze belangrijke stap met een gerust gemoed te kunnen nemen.