Umbria: Landhuis met 20 000 m2 grond te koop

Bevagna werd verkozen tot één van de mooiste dorpen van Italië en biedt bewoners en bezoekers de perfecte combinatie van natuur en geschiedenis. Gelegen aan de rand van de Umbrische vallei, heeft de Perugiaanse gemeente zijn middeleeuwse stedelijke indeling behouden.
Op architectonisch niveau heeft Bevagna belangrijke artistieke werken, zoals de kerk en het klooster van San Francesco, gebouwd aan het einde van de 13e eeuw, en het betoverende Teatro Torti.

Het is geen toeval dat de stad gastheer was voor de productie van televisie- en filmwerken zoals “Fratello sole, sorella luna” en de oranje vlag heeft: een prijs voor Italiaanse locaties die worden gekenmerkt door een aanbod van uitmuntendheid en gastvrijheid van hoge kwaliteit.

Het is in deze context dat deze boerderij zicht bevindt, omgeven door groen, bestaande uit een centrale woning die bijna volledig is gerenoveerd, evenals twee aangrenzende gebouwen en een open schuur.

De groote van deze woning, gelijk aan ongeveer 300 m2, maakte het mogelijk om twee appartementen te verkrijgen die momenteel zijn verbonden via een doorgang op de eerste verdieping.

Het hoofdgebouw beslaat drie niveaus: de begane grond met garage, de kelder en de woonkamer van het eerste appartement, een grote gedeeltelijk gemeubileerde ruimte met een grote woonkamer, de keuken en de badkamer. De rustieke omgeving wordt verfraaid door de centrale open haard en het gewelfde plafond gemaakt van terracotta stenen en de rails van de oude spoorwegen.

De trap grenzend aan de ingang verbindt de begane grond met het bovenste niveau, op de verdieping is er een grote open ruimte, kamer die leidt naar een balkon met panoramisch uitzicht op Assisi en het Sibillini-gebergte; op hetzelfde niveau bevinden zich dan de badkamer en de slaapkamer.

Het tweede deel van het gebouw heeft een onafhankelijke ingang via de buitentrap aan de hoofdgevel van de boerderij, het interieur verfraaid met terracotta vloeren, herbergt de woonkamer met open haard en open haard, een kitchenette, een badkamer en twee slaapkamers waarvan een met eigen balkon.

De zolder op de tweede verdieping is gedeeltelijk bewoonbaar in het centrale gedeelte, de verbindingen met de systemen zijn al voorzien voor de mogelijke constructie van andere woonruimtes.

De boerderij heeft onlangs renovaties ondergaan, de goten zijn nieuw, de PVC-buitendeuren en ramen zijn voorzien van dubbel glas met lage emissie en het is uitgerust met een traditioneel verwarmingssysteem met LPG-toevoer en een hout- en pellet-thermohaard.

Het terrein in eigendom heeft een oppervlakte van 20.000 m2 en omvat twee gebouwen en een open schuur, deze laatste kunnen worden hersteld of gesloopt en worden samengevoegd tot een enkel gebouw van ongeveer 100 m2 voor de bouw van nog een wooneenheid.

De uitstekende verbindingen met de stad Bevagna, gelegen op 1,5 km afstand van het pand en de huidige faciliteiten, maken deze boerderij een uitstekende investering voor zowel residentieel als agriturismo, met de mogelijkheid om de gebieden buiten te gebruiken voor agrarisch gebruik, voor de teelt van olijf- en wijnstokken, het gebied is namelijk beroemd om Sagrantino. De privébron garandeert het water dat nodig is voor irrigatie of de aanleg van een privézwembad.