Umbria: Casa Vacanza met vijf gastenappartementen en zwembad te koop

Algemeen
In het hart van Italie, op de grens van Umbrie en Lazio ligt Casa dei Borghi Silenti. Het object heeft zijn naam te danken aan een van de twee lange afstand wandelroutes waar het object langs ligt: de Camino dei borghi silenti en Coast 2 coast wandelroute. Dit levert veel aanloop op van wandelaars die willen overnachten of iets willen drinken. Casa dei Borghi Silenti ligt op een glooiende helling en het terrein is ingedeeld in “terrassen”. Het bovenste terras biedt ruimte aan het prachtige zwembad met apart gedeelte voor de kinderen. Op het tweede terras vinden we de parkeerplaats, de ingang naar beheerderswoning. Hier is ook ruimte voor de toekomstige tentplekken. Op het derde terras vinden we de de ingangen naar de gastenappartementen en bijgebouw , de grotten, de terrassen en de speelplekken. Het object is zeer gemakkelijk bereikbaar via een rustige asfaltweg en een korte onverharde oprijlaan.

Indeling
Het hoofdgebouw heeft twee verdiepingen. De gastenappartementen liggen op de begane grond en beschikken ieder over een eigen ingang. De beheerderswoning ligt op de bovenverdieping maar heeft een gelijkvloerse ingang en is ongeveer 120m2 groot. Deze ruimte is nog naar eigen believen in te delen aangezien de oorspronkelijk bestemming restaurant was. De indeling van de gastenappartementen is als volgt: Appartement A: 40m2 met badkamer, slaapkamer, woonkamer met een stapelbed en keuken (4/5 persoons) Appartement B: 2 persoonsstudio met badkamer en woon-/slaapkamer met keuken. Appartement C: 40 m2 met badkamer, afgesloten slaapkamer, nis met master en woonkamer met keuken. (5/6 persoons) Appartement D: 40 m2 met badkamer, tweepersoons slaapkamer, vide met 2 bedden, woonkamer met keuken (4/5 persoons) Verder is er een vrijstaande bungalow met 2 badkamers, 2 slaapkamers, lange woonkamer met keuken en een zeer ruim terras. (6 persoons) In de helling vinden we verder drie versterkte grotten waarvan er een dient als technische ruimte met boiler, eentje als kinderspeelruimte en in de derde grot is de receptie / bar gevestigd. Voor deze grotten ligt een groot schaduwrijk terras.

Mogelijkheden
Het object heeft op dit moment een vergunning als Casa Vacanza maar bezit over alle vereisten om een Agriturismo te worden. De gemeente heeft toestemming gegeven voor een uitbreiding van de capaciteit tot ongeveer 48 bedden door middel van het plaatsen van vier luxe glampingtenten. De omgeving heeft veel te bieden voor natuur-en kunstliefhebbers. Niet alleen het meer van Corbara en het dal van de Tiber liggen vlak in de buurt maar ook de prachtige stad Orvieto met zijn beroemde kathedraal ligt op slechts 15 minuten afstand. De centrale ligging zorgt ervoor dat Todi, Perugia, Assisi, Gubbio, Rome, Civita di Bagnioregio, Lago di Bolsena, Montefiascone, Viterbo en zelfs Firenze gemakkelijk bereikbaar zijn. Het toeristische bedrijf is instap klaar over te nemen, eventueel inclusief de inboedel. In de maanden mei, juni, juli, augustus en september komen er vooral Nederlandse gezinnen maar in het voor en naseizoen komen er juist veel Italiaanse gasten. Het hoogseizoen voor de zomer 2022 is ondertussen bijna volgeboekt.