Trentino: Vrijstaande villa op de heuvels van Spormaggiore in het natuurpark Adamello Brenta

Midden in het natuurpark Adamello Brenta bevindt zich Spormaggiore, een klein stadje, met een fantastische geografische ligging. Een paar kilometer scheiden het van het beroemde Paganella-plateau, waar vele sportieve bergactiviteiten worden uitgeoefend. Tegelijkertijd is de snelweg Brenner en de Piana Rotaliana en uit de Adige-vallei vlot bereikbaar, het middelpunt van het economische leven in de provincie Tento.

Dit huis ligt op een paar passen van het centrum van het dorp en langs de weg die het plein met het sportcentrum verbindt. Het is één van 2 identieke villa’s gebouwd in de jaren 2000.

Het huis, een gebouw met een vrolijke gele kleur, kenmerkt zich door een architectuur die sterk is geïnspireerd op de Zuid-Tiroolse, waarbij het meervoudig zadeldak met de dakkapel en de erker aan de ene kant de meest in het oog springende kenmerken zijn. Het ontwikkelt zich langs de hellingen van het land, wat resulteert in twee verdiepingen aan de ene kant en drie aan de andere kant.

De benedenverdieping herbergt een enorme garage, de stookruimte, een badkamer, de wasruimte en de prachtige taverne met het plafond in oude balken, uitgerust met alles wat je nodig hebt, inclusief een open haard, voor gezellige momenten.

We gaan nu naar boven via het trappenhuis dat de drie niveaus met elkaar verbindt, hier vinden we de hoofdingang van de villa, van buitenaf, via het geplaveide voetpad.

De hele verdieping wordt ingenomen door een enkel appartement dat wordt gekenmerkt door grote lichte ruimtes. Ontworpen om comfortabel plaats te bieden aan een groot gezin en verdeeld in een dag- en nachtdeel. Er zijn twee tweepersoonsslaapkamers met balkon, de badkamer met raam met hoekdouchecabine en de tweepersoonsslaapkamer met de karakteristieke erker en de inloopkast. In het daggedeelte vinden we de master badkamer ook dit raam en met het grote bubbelbad, de keuken met op maat gemaakte meubels en de woonkamer van meer dan 35 m2 met een accumulatiehaard en een prachtig glazen raam met schuifraam dat leidt naar het terras.

Op de klassieke zolder met zichtbare balken kun je de complexe structuur van het dak waarderen. De ruimtes zijn hetzelfde als op de benedenverdieping, ook al zijn ze in sommige delen niet volledig te exploiteren vanwege de helling, het vertegenwoordigt nu een extra ruimte voor het appartement met een studeerkamer, badkamer en een grote open ruimte, maar het kan snel omgevormd worden tot een apart gastenappartement.

Er is bijzondere zorg en aandacht besteed aan de keuze van constructie- en afwerkingsmaterialen, aan de accessoires en aan de esthetische en architectonische details van de villa, die door de huidige eigenaren in perfecte staat en conditie zijn gehouden. Het is instapklaar en de ideale oplossing voor diegenen die op zoek zijn naar een woonoplossing met persoonlijkheid, grote ruimtes en kwaliteit in een rustige, leefbare context maar tegelijkertijd niet ver van werk en economische activiteiten.