Toscane: Toeristische accommodatie met zwembad in Poggibonsi te koop

Gelegen op de heuvels tussen Firenze en Siena, met uitzicht op de Val d’Elsa en op 10 minuten van San Gimignano: Prestigieus pand te koop bestaande uit een historische villa met bijgebouw met park en zwembad.

De villa is verdeeld over 3 verdiepingen plus de zolderverdieping en de ondergrondse kelders, met in totaal 18 kamers en een woonoppervlakte van circa 660 m2.
Op het gelijkvloers is er een mooie woonkamer met een kamer die oorspronkelijk het kantoor van de villa-manager was, de originele keuken met open haard, een salon met open haard. In alle kamers kunt u de typische architectonische kenmerken van de Toscaanse villa’s en boerderijen bewonderen, zoals de prachtige plafonds versierd met de originele gewelven gemaakt in alle mogelijke varianten en bakstenen bogen en de “limonaia”, bijzonder helder dankzij de groot glasoppervlak; op de begane grond is er ook een wasruimte en een badkamer.
Via twee trappenhuizen gaat men naar de eerste en tweede verdieping waar nog eens 12 kamers zijn waaronder slaapkamers, woonkamers en keukens en 5 badkamers; Als je weer omhoog gaat, kom je op de zolderverdieping waar nog twee slaapkamers zijn. De eerste verdieping is ook toegankelijk via een externe trap vanuit de tuin.
Naast de plafonds met kastanjehouten balken en terracotta bakstenen, hebben de vloeren van sommige kamers de originele handgemaakte terracotta behouden en in andere zijn er zogenaamde “cementtegels”, typisch voor herenhuizen en villa’s.
In de kelder bevinden zich twee grote kelderruimtes, perfect voor het bewaren van wijn en salami.

Het tweede gebouw van 158 m2 zijn de vroegere stallen van de villa, is verdeeld in 3 appartementen, elk bestaande uit een woon / eetkamer met kitchenette en badkamer en met onafhankelijke en directe toegang tot de tuin.

Het park van ongeveer 5.000 vierkante meter heeft verschillende volwassen bomen zoals de typische cipressen, zeedennen en steeneiken en heeft aangename schaduwplekken voor de zomer.
Op een zonnige plek is het zwembad van 14 meter x 7 geplaatst met rondom een solarium. Er zijn twee ingangen naar het pand, waarvan er één via een cipressenlaan naar een grote parkeerplaats leidt.

Het pand is al meerdere jaren aanwezig op de toeristische verhuurmarkt in de huidige configuratie met 7 appartementen, waarvan 4 in de villa en 3 in het bijgebouw. De villa  kan met weinig aanpassingen kan worden omgevormd tot een enorme gezinswoning.

Een bijzonderheid van dit pand is ongetwijfeld de ligging tussen Florence en Siena, in het hart van Toscane, absoluut handig en strategisch, waardoor u de belangrijkste centra en diensten in een paar minuten met de auto kunt bereiken; Poggibonsi ligt op slechts 3 km afstand, waar u tal van commerciële diensten en het treinstation, de snelweg die Siena (30 km) en Florence (40 km) verbindt, kunt vinden. San Gimignano, UNESCO-erfgoed en de derde meest bezochte bestemming in Toscane, ligt op slechts 10 km afstand.

oppervlakken:
Totaal 821 m² bedrijfsgebouwen
Villa 663 m2
Bijgebouw 158 m2
Park 5.000 vierkante meter

(de exacte positie wordt niet weergegeven in Google Maps)