Toscane: Stenen huis in een prachtig gerenoveerde borgo te koop

Dominant gelegen op een hevuel op een paar minuten van Prato, met uitzicht op de stad en de vallei van de Bisenzio-rivier: Vrijstaand stenen huis te koop in een oud en suggestief landelijk dorp dat onlangs perfect werd gerestaureerd.

De stenen boerenwoning, ontwikkeld op drie verdiepingen, meet 250 m2 en is in ruwe staat gelaten, zodat de koper deze naar eigen smaak kan aanpassen. Het beschikt over een privé tuin waar u aangename momenten van ontspanning kunt doorbrengen terwijl u geniet van een prachtig panoramisch uitzicht. Op het gelijkvloers is er een grote woonkamer, de keuken, een badkamer, een wasruimte, een paar treden naar beneden is er een kelder. De interne trap leidt naar de eerste verdieping die twee toegangen heeft naar buiten en waar een grote gang is, een andere woonkamer, twee slaapkamers, één met een eigen badkamer en nog een badkamer, op de tweede en laatste verdieping is er een zolder gebruikt als extra slaapkamer en zolder. De boerderij heeft 3 privé parkeerplaatsen op enkele meters afstand.

De Borgo, die dateert uit de middeleeuwen, is gerenoveerd met het grootste respect voor de originele kenmerken en bestaat uit 4 stenen gebouwen. Er is grote zorg besteed aan elk aspect van het herstel van de Borgo, met de restauratie van het originele steen- en metselwerk , de balken en spanten van gerecycled hout, de armaturen, sommige in massief hout en andere in ijzer, en  bestrating gemaakt met de lokale steen. Elke unit is uitgerust met onafhankelijke LPG-gasverwarming en de watervoorziening wordt gegarandeerd door een put met een drinkwatersysteem.

Dit charmante pand ligt op slechts 5 km van de stad Prato en 30 km van Florence.

De vraagprijs voor de perfect afgewerkte boerderij is € 670.000 (sleutel op de deur)

(de exacte positie wordt niet weergegeven in Google Maps)