Toscane: Prestigieuze 18de eeuwse villa bij Santa Maria a Monte te koop

Toscane: Prestigieuze 18de eeuwse villa bij Santa Maria a Monte te koop
Slaapkamers 5 Badkamers 5

Op het platteland van Santa Maria a Monte, op slechts 25 km van de luchthaven van Pisa: prestigieuze villa in achttiende-eeuwse stijl, volledig en fijn gerestaureerd. De villa is gemakkelijk bereikbaar via een geasfalteerde landweg, het is gelegen in het open landschap maar tegelijkertijd niet geïsoleerd, aangezien er andere huizen in de buurt zijn en de eerste diensten in een paar minuten met de auto te bereiken zijn.

Het pand heeft een totale oppervlakte van 800 m2 en is als volgt samengesteld: hoofdvilla van 600 m2 op drie niveaus boven de grond plus de halfondergrondse verdieping:

  • in de halfondergrondse verdieping, gekenmerkt door steen en zichtbare baksteen (gemakkelijk om te bouwen tot een taverne ) is er een grote garage met twee parkeerplaatsen, een fitnessruimte, een dienstbadkamer met douche, een technische ruimte en een wasruimte.
  • Op de verhoogde begane grond vinden we een weelderige entree, een open woon-eetkamer met een prachtige open haard, een ruime studeerkamer, ingebouwde keuken en open haard, een toilet en een trap om toegang te krijgen tot de bovenste verdiepingen.
  • Op de eerste overloop van de trap vinden we een kleine berging en op de eerste verdieping zijn er: een grote gang die ook als woonkamer kan worden gebruikt, 2 grote slaapkamers, 2 badkamers (waarvan een met bubbelbad), een dressing en berging.
  • Op de tweede en laatste verdieping van de villa is er een grote zolder van 70 m² met open haard, een badkamer met ligbad, een kleine keuken, nog een ruime slaapkamer en berging. Ten slotte is het mogelijk om vanaf de zolder via een trap het dakterras te bereiken

Alle plafonds zijn meer dan drie meter hoog, sommige zijn voorzien van fresco’s, andere zijn gemaakt van hout en terracotta. De talrijke en grote ramen geven de ruimtes helderheid en nog meer amplitude. Binnen in het pand is er een aparte unit van ongeveer 100 m2 op twee niveaus dat moet worden gerestaureerd en als volgt is samengesteld: keuken, woonkamer en badkamer op de begane grond, 2 slaapkamers en badkamer op de eerste verdieping. De kamers hebben prachtige houten plafonds met zichtbare spanten. De dependance is verbonden met de villa door een prachtig overdekt terras van 100 m2, met de mogelijkheid om deze af te sluiten met ramen om een ​​betoverende wintertuin te creëren.

Er hoort een groot park bij van 5000 m2 met tal van olijfbomen en hoge bomen die een schilderachtige sprookjesachtige omgeving creëren, allemaal passend omheind en verlicht; een magazijn-gereedschapsschuur in metselwerk van ongeveer 50 m2, een schuur voor 3 auto’s en een originele negentiende-eeuwse houtoven. Het is mogelijk om een ​​zwembad te bouwen. Alle systemen zijn volledig functioneel met gemeentelijk water, aardgasverwarming, geboorde put voor irrigatie van het land en perimeteralarm. Vanaf de bovenste verdiepingen van de villa heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over het omringende landschap en de berg Serra.

Nicolas Dewulf