Toscane: Mooie villa met zwembad op enkele km van de zee te koop

Deze imposante villa gelegen op het platteland van de Maremma maakt deel uit van de gemeente Cecina, wiens grondgebied zich uitstrekt van de Cecina Vallei tot de beroemde Etruskische kust.

De oorsprong van de stad gaat terug tot de prehistorie, het werd eerst bewoond door de Etrusken en door de Romeinen, waarvan we sporen vinden in de villa gebouwd door de consul Albino Cecina waarvan de overblijfselen nog steeds zichtbaar zijn in San Vincenzino. De gebieden werden vervolgens bezet door de Goten, door de Longobarden, het was het grondgebied van de Pisan Republiek en het Florentijnse domein en elk van hen liet zijn stempel achter op het gebied.

Tegenwoordig is Cecina een stad met ongeveer 30.000 inwoners waar het maritieme toerisme, zowel Italiaans als buitenlands, koning is. Blauwe vlag sinds 2006, het is een toeristisch en residentieel gebied dat wordt gewaardeerd om zijn diensten, de veiligheid van de zee en de rust van de dennenbossen die zich uitstrekken over een gebied van 400 hectare dat het natuurreservaat van de Tomboli di Cecina vormt.

In het achterland van Cecina, een paar km van de zee, ondergedompeld in een palmbos met een tropische charme, vinden we deze prachtige villa van 650 m² verdeeld over drie woonlagen.

Lopend langs de toegangsweg komen we aan bij de villa, we worden begroet door het elegante overdekte terras en de toegangsdeur leidt ons naar het atrium van het huis. Dit leidt tot een statige woonkamer, gekenmerkt door antieke en verfijnde houten meubels en objecten gekenmerkt door dezelfde fijne smaak. De ruime woonruimtes die elkaar opvolgen, verdeeld in twee kamers – en bezaaid met tafels en stoelen met een karakteristieke barokke smaak – bieden royale en comfortabele ruimtes klaar om uw dagen op te fleuren in het gezelschap van de piano, terwijl de royale gebogen ramen het natuurlijke daglicht binnenhalen. Je geniet er met een goed boek van de warmte van de open haard.

De woonkamer leidt naar een tweede overdekt terras met een grote tuin met palmen en een privézwembad. Met uw rug naar de woonkamer kom je in de badkamer die zorgvuldig afgewerkt is met keramische vloeren, een bad en een grote spiegel.

De gang geeft toegang tot de grote keuken met open haard. De keuken biedt toegang tot een overdekt terras met uitzicht op het verwelkomende groen.

Aan de linkerkant van het hoofdgebouw is er een zelfstandig appartement, uitgerust met een woonkamer met kitchenette, een praktische badkamer met ligbad en een slaapkamer met tweepersoonsbed. De ideale oplossing voor gasten of huispersoneel.

Terugkerend naar het centrale gedeelte van het gebouw, leidt een grote trap met smeedijzeren leuningen naar de tweede verdieping waar aan één kant een slaapkamer, een slaapkamer met tweepersoonsbed en een fijn betegelde badkamer in blauwe tinten zijn. Aan de andere kant zijn er twee andere slaapkamers, een met een eigen badkamer, beide met uitzicht op het gedeelde terras, met een open uitzicht op het park van 25.000 vierkante meter en de zee op de achtergrond.

Als u naar beneden gaat, kom je in de kelder uit in een zeer grote kamer met een hobbyruimte (compleet met biljart en tafelvoetbal), een woonkamer, een keuken en een grote badkamer met een jacuzzi. Er zijn nog twee slaapkamers, terwijl de andere kant een drieluik omvat bestaande uit een kelder, een wasruimte (met interne opslag) en de ingang naar de garage.

Het omliggende groen dat deze immense woning met trots verwelkomt, heeft ook een moestuin waar u kunt genieten van de smaken van het verleden, samen met de barbecue om in goed gezelschap van te genieten.