Toscane: Gerenoveerde 17e-eeuwse villa met park en zwembad in Capannori te koop

Gelegen in de gemeente Capannori, op ca. 10 kilometer van het historische centrum van Lucca in de richting van Gragnano : Buitengewoon statige villa, in 2005 gerenoveerd met respect voor de geschiedenis. Gelegen in een dominante positie met 360 graden uitzicht.

In de tuin van ca. 2000 m2 flankeren bloembedden de terracotta bestrating richting een adembenemend panorama.
De oostzijde is de parkingzone, met uitzondering van een groot deel van het terrein grenzend aan het gebouw waarop een groen gebied is versierd met cipressen en bloembedden In het midden van ligt een prachtig zwembad van ongeveer 100 m2.

Het pand beslaat 3 verdiepingen, elk met ongeveer 210 m2 oppervlakte.
De begane grond herbergt de privékapel, met ingang vanaf de zuidgevel. Het resterende deel van het niveau, ooit gebruikt als dienstruimte voor bedienden, is zowel toegankelijk via de gemeenschappelijke deur aan de westkant als via de exclusieve ingang onder de trap aan de voorkant van het gebouw. Daarnaast is, als aanpassing aan de sanitaire voorschriften, een badkamer gecreëerd en tenslotte vinden we de zeer grote eet- en woonkamers.
De eerste verdieping, of nobele verdieping, vertegenwoordigde het pand en vormde zijn residentie. Alles loopt via de centrale hal en traditioneel waren alle kamers met elkaar in verbinding. Door de badkamers in de eindgedeelten van de gang te plaatsen, is dit bijzondere kenmerk behouden gebleven. De hal verdeelt het huis in twee delen: rechts het slaapgedeelte met badkamer en links de keuken, de eetkamer en de studeerkamer. Drie andere kamers completeren de verdieping die, als verdere woon- / eetkamer, slaapkamer en bureau, mogelijk een wooneenheid kan vormen die onafhankelijk van de rest kan worden gebruikt.
De bovenste verdieping is sinds de verbouwing van het dak een praktische zolder geworden, met panoramisch uitzicht. Ook hier zijn de kamersmet elkaar in verbinding en is er een centrale hal.

Het gebouw is uitgerust met een geavanceerd alarmsysteem.
De villa wordt volledig gemeubileerd verkocht.

Het pand ligt op 30 km van Pisa en zijn luchthaven, 80 van Florence, 20 van Versilia, 20 Montecatini Terme. De exacte positie wordt niet weergegeven in Google Maps.