Toscane: alleenstaand, karakteristiek dorpshuis

Toscane: alleenstaand, karakteristiek dorpshuis
Slaapkamers 2 Badkamers 2

Het huis bevindt zich in het bovenste gedeelte van een charmant dorpje in de Garfagnana, Noord-Toscane. Het is niet verbonden met andere gebouwen. Om het te bereiken moet je een aantal trappen oplopen, wat natuurlijk deel uit maakt van de charme van dit dorp. Op bijna alle buitentreden staan bloempotten. Met een kleine wagen kun je toch dichtbij de woning rijden.

Het alleenstaande huis beslaat twee verdiepingen. Beneden is er een hal, ruime badkamer met bad, een slaapkamer, een opslagruimte en een grote slaapkamer met open haard. Een balkon en privé-badkamer met douche.
Een mooie stenen trap leidt je naar de open woonkamer met keukenhoek, salon en badkamer met douche.
Vanuit de keuken kom je in een grote veranda, kleine tuin en terras.
Helemaal beneden is er ook nog een opslagruimte.
Het huis is gebouwd in typisch Toscaanse stijl, met zichtbare kastanjehouten balken in het plafond. Veel van de authentieke details werden behouden.
Buiten geniet je van het panoramische uitzicht op de bergen en de daken van het dorpje, dat twee barretjes heeft waar de lokale bevolking samen komt om te praten en kaart te spelen. Eén van de barretjes heeft ook een winkeltje.

De Garfagnana is een groene, heuvelachtige streek in het Noorden van Toscane (ten Noorden van Lucca) die vooral rustzoekers en natuurliefhebbers aanspreekt. Er zijn hier weinig toeristen in vergelijking met de rest van de streek.