Toscane: B&B / historische residentie in San Gimignano te koop

Charmante historische woning te koop  die gebruikt wordt als Bed & Breakfast, gelegen in een klein plattelandsdorpje omringd door de glooiende Toscaanse heuvels op vijf minuten van het centrum van San Gimignano, Siena.

Het dorp dateert van net voor het jaar 1000 en bestaat uit een goed bewaard gebleven, klein en sierlijk cluster van huizen en een kerk in romaanse stijl langs de historische route de Via Francigena.

Het gebouw is meesterlijk gerestaureerd met respect voor de Toscaanse traditie en valt op door door het gebruik van waardevolle materialen en de hoge afwerkingsgraad. Blootgestelde stenen muren, prachtige handgemaakte terracotta vloeren, originele balken en andere architectonische hoogstandjes maken het pand authentiek en suggestief.

Het gebouw is verdeeld over twee verdiepingen voor een totaal van 340 m2.

Indeling:

  • Gelijkvloers (180 m2): twee appartementen met elk een woonkamer en keuken en in totaal 4 slaapkamers, 3 badkamers, één studeerkamer en een prachtige binnenplaats geplaveid in terracotta van 22 m²
  • Eerste verdieping (160 m²), bereikbaar via een mooie originele buitentrap: een groot appartement met een mooie entree, een grote woon / eetkamer met open haard en 4 slaapkamers, elk met eigen badkamer.

Comfort wordt gegarandeerd door de opmerkelijke technologische uitrusting: zoneverwarmingssysteem dat alternatief kan worden aangedreven met een pelletketel, tegen zeer lage kosten, of met een LPG-gasketel, naast de warmtepompen voor airconditioning in alle kamers; de badkamers zijn mooi en functioneel en de antieke meubels zijn perfect afgestemd op de historiciteit van het gebouw.

Het is een B&B die geliefd is en met succes voortgezet kan worden door de nieuwe eigenaars, maar het kan ook geschikt zijn als hoofdverblijf van één of meer families. De woning beschikt over een eigen parkeerplaats op een paar meter afstand.

Belangrijkste afstanden: San Gimignano 4 km, Siena 40 km, Florence 50 km.

Energieklasse: G
Ep: 265.8820