Toscane: Agriturismo met zwembad te koop in de provincie Siena

In de collectieve verbeelding wordt Toscane vaak vertegenwoordigd door een stenen boerderij op de top van een heuvel met een lange oprijlaan die het platteland doorkruist. Hier vind je het, in de Podere alle Coste, een boerderij die sinds 1500 dient als accommodatie voor reizigers die het Crete Senesi-gebied doorkruisen.

We zijn in de provincie Siena, door UNESCO beschouwd als de “mooiste provincie ter wereld”, in het gebied genaamd “The Crete Senesi” wiens naam is afgeleid van de klei, aanwezig in de bodem, die het landschap zijn karakteristieke grijsblauwe kleur geeft en doet denken aan een maanlandschap.
De gemeente is die van Rapolano Terme, een beroemd kuuroord dat twee vestigingen heeft, de Terme di San Giovanni en die de Antica Querciolaia worden genoemd.

Op korte afstand van het gehucht Serre is Rapolano, in de plaats San Giminianello, bereikt u de agriturismo via u een onverharde weg die korte afstand van de verbinding Siena-Bettolle. Het landgoed strekt zich uit over de heuvel voor ongeveer 47.000 vierkante meter grond waarvan ongeveer 19.000 vierkante meter olijfgaard, nog eens 10.000 voor een dennenkwekerij en het resterende verdeeld tussen het bos, de boomgaard en het gazon rondom het huis.

Het gebouw van ongeveer 2.400 vierkante meter wordt aan de buitenkant gepresenteerd met de architectuur van de typische Toscaanse boerderij, met buitenmuren in zichtbare steen en een puntdak.
Een paar jaar geleden voerden de huidige eigenaars een enorme renovatie en uitbreiding uit, waarbij ze 5 volledig onafhankelijke appartementen creƫerden. Twee werden gebouwd op de begane grond en drie op de eerste verdieping; de gangbare typologie is die van het tweekamerappartement waar 4 personen comfortabel kunnen worden ondergebracht, een grote woonkamer met kitchenette, de slaapkamer met tweepersoonsbed en de badkamer. De enige uitzondering is de grotere op de begane grond, dus geschikt voor grotere groepen of families, waar we naast de aparte keuken en de grote woonkamer de twee slaapkamers met tweepersoonsbed vinden.
Vanuit alle accommodaties kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels, voor de gelukkigste gasten. Een van de appartementen heeft een prachtig terras waar u kunt ontspannen ondergedompeld in de rust van het Toscaanse platteland.

De boerderij is omgeven door een grote tuin vol olijfbomen en fruitbomen en verrijkt met een groot zwembad voor gasten die in de appartementen verblijven.

Het pand wordt momenteel gebruikt als boerderij, naast het beheer van de appartementen, wordt het omliggende land gecultiveerd met de productie van olijven, groenten en fruit, evenals de kwekerijactiviteit van de sparren.
De boerderij leent zich voor meerdere doeleinden, voor diegenen die op zoek zijn naar een investering in de wereld van toerisme of landbouw in een context die zeker interessant en prospectief is, maar ook voor diegenen die op zoek zijn naar een woning ondergedompeld in de rust van het Toscaanse platteland, maar tegelijk niet ver van de diensten en kansen die steden zoals Siena (30 km) en Florence (90 km) bieden