Ligurië: authentieke uitkijktoren met zwembad in het achterland van Imperia te koop

Ligurië: authentieke uitkijktoren met zwembad in het achterland van Imperia te koop
Slaapkamers 3 Badkamers 3

TORRE ROSSA – In een hoek van Ligurië, in het achterland van Imperia, in het kleine dorpje Villa Viani staat de Rode Toren. Het oudste deel van de Rode Toren dateert uit 1500 en werd gebruikt als uitkijktoren voor de Saracenen. Het stond jarenlang leeg en werd onlangs zorgvuldig gerestaureerd, met respect voor de architectuur en authenticiteit, met behulp van de originele bouwmaterialen zoals de zichtbare stenen van het bovenste gedeelte van de toren.

De Rode Toren is omgebouwd tot drie appartementen met een kleine tuin en een zwembad, en twee parkeerplaatsen.
Er zijn alleen milieuvriendelijke materialen gebruikt, zoals binnenmuurbekleding in natuursteen, muren beschilderd met watergedragen verf en de keuze uit natuurlijke vezelstoffen.
De meubels zijn eenvoudig maar kostbaar, de smeedijzeren bedden zijn gebouwd door lokale ambachtslieden, met een vleugje design in verlichting en kleine details.
Extern, in de kleine tuin, is een ruimte gecreëerd om te ontspannen bij het zwembad, weg van het lawaai en de drukte, dicht bij het land en zijn producten.

Tegenwoordig wordt het pand gebruikt als boerderij en biedt het in een oude sfeer alle moderne gemakken. Als Bed & Breakfast-activiteit kan het geboekt worden op internet, een gekozen bestemming door Duitse, Nederlandse en andere klanten die voornamelijk uit Noord-Europa komen; het geniet een uitstekende reputatie en is ook het onderwerp geweest van artikels in stijl- en trendmagazines.

-Alloggio Capitano
Het appartement heeft een oppervlakte van ca. 48 m2 en beslaat de eerste twee verdiepingen van de toren, het oudste deel.
Het is toegankelijk vanaf het gemeenschappelijke terras, waar een buiteneethoek is.
Op de begane grond, waar ooit een groot waterreservoir was dat vele families van Villa Viani van water voorzag, is er tegenwoordig de woonkamer-keuken met een uitgerust aanrecht en een slaapbank (cm 140).
Op de bovenste verdieping bevindt zich de hoofdslaapkamer met smeedijzeren bed en een badkamer met douche.
De plafonds van deze kamers zijn gewelfd en delen van de stenen muren zijn zichtbaar. Het is de ideale accommodatie voor een gezin (2 volwassenen en 2 kinderen). Het appartement heeft een vaatwasser, wasmachine, koelkast, fornuis, oven, haardroger, strijkijzer en linnengoed.

– Alloggio Foresteria
Het appartement heeft een oppervlakte van ca. 40, op één niveau, bezet het nieuwe deel van het gebouw grenzend aan de voet van de toren en kan verbonden worden met voorgaand appartement.
Links van de ingang bevindt zich het uitgeruste aanrecht, rechts de deur de slaapkamer met tweepersoonsbed en de badkamer met douche. Deze accommodatie kijkt uit op een kleine tuin om buiten te eten.
Het is de ideale accommodatie voor een stel of een gezin (2 volwassenen en 1 klein kind). Het appartement heeft een vaatwasser, wasmachine, koelkast, fornuis, oven, haardroger, strijkijzer en linnengoed.

– Alloggio della Guardia
Dit appartement is toegankelijk via een buitentrap vanaf het gemeenschappelijke terras. Het appartement heeft een oppervlakte van ca. 50, bevindt zich op de laatste twee verdiepingen van de toren.
Het bestaat uit een salon, een woonkamer-keuken met een uitgerust aanrecht, een eettafel en een slaapbank (140 cm).
De trap met smeedijzeren leuning leidt naar de hoofdslaapkamer met hemelbed en een badkamer met douche.
Vanuit de ramen kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de vallei; de eethoek buiten bevindt zich op het gemeenschappelijke terras.
Het is de ideale accommodatie voor een gezin (2 volwassenen en 2 jongens). Het appartement heeft een vaatwasser, wasmachine, koelkast, fornuis, oven, haardroger, strijkijzer en linnengoed.

Nicolas Dewulf