Liguria: Loft appartement met terras te koop in Diano Castello

Loft Apartment – Deze originele loft heeft een ingang direct in de woonkamer en is, in het gedeelte dat als kitchenette wordt gebruikt, uitgerust met een origineel, ambachtelijk gemaakt aanrecht; een openslaande deur biedt uitzicht op de goed onderhouden en rustige hoekjes van het dorp;
het aanrecht is handgemaakt, een uniek stuk, gemaakt door gesneden vellen koper, messing en aluminium te combineren met een kostbare gootsteen in wit Carrara-marmer en, om te koken, keramische inductieplaten. Vanuit de woonkamer heb je toegang tot een comfortabele badkamer gemaakt met zorgvuldig gekozen combinaties van tinten en materialen, koper en messing, ter plaatse gelegd om de douchebak te maken, en, voor de creatie van de gootsteen, marmeren stukken, natuurlijke mineralen en stucwerk, Brenta kalk en helder glas … echte kunstwerken!
Voor de behandeling van badkamers en aanrechtbladen werd een tweecomponenten epoxysysteem met lage viscositeit gebruikt, dat in de nautische sector wordt toegepast bij de afwerking van boten, beschermd en afgewerkt met polyurethaanemail om de kwaliteit en de toon van de materialen te behouden.
Een open kamer kan worden gebruikt als een slaapgedeelte en een is extra klaar dankzij het licht dat uit een strategische patrijspoort komt die in het grote terras erboven is gemaakt; een design ijzeren trap leidt naar de bovenste verdieping waar een mezzanine is, die kan worden gebruikt als een tweede slaapgedeelte, van waaruit men doorgaat naar het panoramische terras. Deze loft is echt uniek!

Het middeleeuwse dorp Diano Castello heeft een antieke geschiedenis en binnen het centrum, nabij Piazza Clavesana en de historische kerk van Santa Maria Assunta, zijn er nu enkele moderne woningen gerestaureerd met innovatieve materialen van de nieuwste generatie, maar met respect voor de oorspronkelijke tijdsgeest.

E4 van de 5 gloednieuwe appartementen zijn nog beschikbaar.
Bij de ingang worden we begroet door een ongewoon blauw wezen met een bol van licht om ons de weg te wijzen … een origineel beeld van de kunstenaar Ada, die ook toezicht hield op het ontwerp van het hele huis.

Er zijn 3 appartementen op twee niveaus en één, door ons gedefinieerd als “Loft”, die twee aparte slaapgedeeltes biedt naast het dakterras met een lichte patrijspoort om de onderliggende ruimte te verlichten; elk appartement heeft een kelder op de begane grond.

De gemeente Diano Castello, waar vrede en rust heerst, is een middeleeuws dorp dat zo mooi is dat veel buitenlandse burgers het als hun woonplaats hebben gekozen.
De stad heeft bars, restaurants, supermarkten, postkantoor, gemeentelijke kantoren en een busdienst.