Le Marche: Prachtig gerestaureerde boerderij, 2 appartementen & 4 hectare eigen grond, rondom adembenemende uitzichten

Het landgoed bestaat uit een hoofdhuis (450 m2), een gebouw met twee appartementen (90 en 35 m2), een garage en een volledig omheind terrein (4 hectare). Idyllisch gelegen in de glooiende heuvels van Le Marche, omringd door akkers en bossen met panoramische uitzichten op de vallei van Metauro en de Apennijnen. Wat dit landgoed zo uniek maakt is de bijzonder mooie ligging en de stijlvolle manier waarop de boerderij en appartementen zijn gerestaureerd. Met oog voor detail zijn de oorspronkelijke materialen hergebruikt in combinatie met kleurrijke, moderne en zelfs industriële elementen.

Het landgoed ligt vlakbij het historische stadje Cagli aan de oude Via Flaminia. Middeleeuwse steden als Urbino, Gubbio en truffelstad Acqualagna maar ook wandel- en fietsroutes in de bergen en het strand aan de Adriatische zee zijn in slechts een half uur rijden te bereiken. Kortom, dit is een ideale plek voor rust-, natuur- en cultuurliefhebbers.

Hoofdhuis

Deze traditionele boerderij werd in de loop der jaren uitgebreid, vroeger woonden hier meerdere families. De diverse woongedeelten staan allemaal met elkaar in verbinding.

Het hoofdhuis van ongeveer 450 m2 is als volgt verdeeld:

Eerste verdieping
Ruime woonkamer met ‘cotto’ tegels (vloerverwarming) en houten balken. De vele ramen garanderen natuurlijk licht en prachtige vergezichten. De woonkamer komt uit op een sfeervolle en unieke patio die uit twee verdiepingen bestaat en half-overdekt is.

Het hart van het huis is de volledig uitgeruste keuken met een grote originele haard, een aanrecht van natuursteen, antieke tegelvloer en een vaste eettafel die gemaakt is uit een eikenhouten balk.

Via een gang kom je uit in een eetkamer met deuren naar de tuin.

Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers, twee badkamers en een dakterras.

In de hal bij de hoofdingang is een originele oven die gebruikt kan worden om pizza’s te bakken.

Benedenverdieping
De voormalige stallen worden nu gebruikt als kantoor en bestaan uit een kleine en grote ruimte met deuren naar de tuin. Hier bevindt zich ook een studio met sportapparaten.

Overige vertrekken zijn een waskamer, kelder, opbergruimtes, houtopslag, hok met een boiler (1500 liter) en een kleine kas.

Verderop in de tuin bevindt zich nog een garage en daarnaast een ruimte waar de waterhuishouding geregeld wordt.

Het landgoed beschikt over eigen waterbronnen. Verder wordt regenwater onder meer gebruikt voor de wasmachine en het doorspoelen van de toiletten.

– cisterne drinkwater: 18.000 liter
– cisterne regenwater: 12.000 liter

Bijgebouw met twee appartementen

Het bijgebouw met eigen oprit en tuin bestaat uit een volledig ingericht klein (35 m2) en groot (90 m2) appartement. Ideaal voor gasten of voor de verhuur.

Het grote appartement met vele ramen bestaat uit een open keuken, woonkamer en badkamer, op de bovenverdieping zijn twee slaapkamers en een relaxruimte. Een groot overdekt terras aan de zijkant biedt een fraai uitzicht. Het kleine appartement heeft een keuken, badkamer, woonkamer en slaapkamer op een vide.

Het grondstuk

De bijna vier hectare (om precies te zijn 3,91.42) is rondom omheind en bestaat uit tuin, velden en bos. Er zijn twee opritten met een verzinkte poort, waarvan een automatisch. Een derde poort geeft direct toegang tot de weilanden. Het water van een meertje kan gebruikt worden voor de moestuin. Zwarte truffels (winter- en zomertruffel) zijn vooral te vinden in de buurt van de eikenbomen, soms zelfs witte truffel. Verder zijn er onder meer fruitbomen, notenbomen, druivenranken, tijm, rozemarijn, lavendel en olijvenbomen.

Het is mogelijk om een zwembad te bouwen met een geweldig uitzicht.

Zelfvoorzienend
Rondom het huis is er 1.2 hectare tuin. Het later toegevoegde grondstuk van 2.8 hectare bestaat uit 0,8h bos en 2h voormalige landbouwgrond. Genoeg opties om zelfvoorzienend te worden.

Truffels
Er zijn meerdere locaties met verschillende soorten zwarte truffel (zomer & winter). Er is 1 locatie waar witte truffel wordt gevonden. Start je eigen ‘Tartufaia’ door jonge eikenbomen te planten die zijn behandeld met sporen.

Gewoon genieten van de ruimte
Geniet met familie, vrienden en huisdieren van het land en de natuur. Het gehele grondstuk is omheind.