Comomeer: Historische villa nabij de Golf Club en met zicht op het meer te koop

Prachtige historische villa, gebouwd in 1910 naar het ontwerp van de architect Carlo Mantegazza en in opdracht van de rijke Engelse koopman Alfredo Wyatt. Zowel het huis zelf als het interieur hebben een Engelse stijl, die in de loop van de tijd behouden gebleven is met de originele houten lambrisering, deuren en meubels.

De villa geniet van een prachtig uitzicht op het Comomeer, de “dolomitica” Grona, de berg Legnone en de Zwitserse bergen van de Pizzo Badile-groep.

Het park rondom de villa van 2,5 hectare staat garant voor maximale privacy en rust en omvat watervallen en meertjes gevoed door bronnen die deel uitmaken van deze unieke eigendom.

De woning omvat de hoofdvilla van ongeveer 800 m2 (met de mogelijkheid om verder uit te breiden), de conciërgewoning met een grote garage en een appartement van 75 m2, een grote kas (60 m2), een gereedschapsschuur, een barbecue en andere kleine huisjes.

In het park is een ruimte bewaard gebleven voor de aanleg van een tennisbaan en er is de mogelijkheid om een ​​zwembad bij het huis te bouwen.

Het landhuis ontwikkelt zich op vier woonniveaus en is intern als volgt samengesteld:
Kelder van ongeveer 50 m2 en verschillende opslagruimte;
Gelijkvloers: grote hal, biljartkamer, salon met overdekt terras, eetkamer, keuken, leeszaal, badkamer en verschillende opslagruimtes;
Eerste verdieping: 4 slaapkamers met terras, 3 badkamers en berging;
Zolderverdieping: 2 slaapkamers, badkamer en zolder;

De winkels van Menaggio en Porlezza zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto in 5/10 minuten.