Appartement in rustige wijk nabij historisch centrum Florence te koop

Mooi, ruim, licht appartement te koop in Florence, in een rustige buurt, niet ver van het historisch centrum.

Het appartement (75 m2) bevindt zich in een wooncomplex van drie woonlagen, het betreft de bovenste (tweede) verdieping. In de gewilde woonwijk, waar het complex in de jaren vijftig van de 20ste eeuw werd gebouwd, mag niets meer worden bijgebouwd. Het bijzondere uitzicht, aan alle zijden van het huis een ander uitzicht, zal dus niet veranderen!

Het uitzicht is bijzonder, je voelt je omringd door de heuvels van en buiten de stad: aan de westzijde ziet men de Torre del Gallo in de verte, naar het Noorden kijkt men op Fiesole, in het Oosten ziet men de heuvels van Bagno a Ripoli, en in het zuiden de Kerk der Moccoli (Chiesa de’Moccoli).

De ingang naar het complex is aan de Via San Marcellino, een vrij smalle eenrichtingsverkeer straat, waar niet tot nauwelijks zwaar verkeer door heen kan rijden. Dit zorgt voor rust en weinig verkeersoverlast. In de buurt is het overigens nog steeds vrij parkeren.
110 meter verderop ligt de via Chiantigiana, waar de bushalte voor lijn 31en 32 te vinden is, die beide naar Piazza San Marco, hartje binnenstad, rijden.
Op de fiets is het centrum niet meer dan 15 minuten.

In de nabije omgeving zijn meerdere mogelijkheden om levensmiddelen aan te schaffen zoals supermarkt COOP in Piazza del Bandino, maar allerhande kleine levensmiddelenzaken zijn ook aanwezig.

Op de tweede etage bevindt zich de woning. Overigens deel je het trappenhuis slechts met één buur. Een (niet bewoonde) verdieping hoger is de gemeenschappelijke ruimte met mogelijkheid tot plaatsing van wasmaschine en droger. Overigens heeft elke bewoner zijn privéruimte daarvoor, en een overdekte ruimte om de was op te hangen. Vanuit deze ruimte heeft men ook toegang tot het dakterras , waar ook was kan worden opgehangen.

Bij het betreden van de woning is er eerst een hal. Links een groot vertrek van waaruit uitzicht op de gemeenschappelijke tuin en de heuvels van Bagno a Ripoli.
Rechts is de keuken, met balkon, ook nog steeds met zicht op de tuin. Ook ziet men vanaf hier de heuvels van Fiesole.

Het appartement zelf: Een aparte opgang voor de badkamer, links vanuit de hal ingang tot een groot wijds vertrek met balkon, dat uitkijkt op de via San Marcellino, de olijfgaarden en de Chiesa de’Moccoli.
De laatste kamer is ook ruim, met uitzicht op de Torre del Gallo.
In het gemeenschappelijke souterrain (ruimte voor fietsen en motorini) heeft elk appartement ook nog beschikking over een ruime berging,

Het appartement wordt verkocht door de kinderen van de eerste bewoners.
Keuken en badkamer kunnen enigszins worden gemoderniseerd. Verder is het appartement in goede staat, met alle juiste voorzieningen.

Er is een vereniging van eigenaren. Gemeenschappelijke tuin wordt onderhouden, net als het trappenhuis, de verwarming (verwarming in huis kan alleen in de wintermaanden extra worden geregeld, de rest van het jaar wordt dat gemeenschappelijk geregeld.

Het huis heeft dus moderniseringswerk nodig (niet noodzakelijk), maar als je wilt, is het direct bewoonbaar.

Contactgegevens eigenaar :
Coordinaten Google Maps: 43.752168,11.292084
Naam eigenaar: Giovanni Corvaja
Tel: 0039335296024
E-mail: baranivan@alice.it
Gesproken talen: Italiaans, Engels, Duits