Middeleeuwse dorpswoning voor iemand?

Ik kreeg na mijn vorige blog nogal veel positieve reacties op de mooie foto, wel als je wil kan je deze van prachtige ‘room with a view’ jouw vakantiestulpje maken.

De vraagprijs is 290.000 euro en daarvoor krijg je een gerestaureerde middeleeuwse woning in een klein authentiek Piemontees dorpje met diverse andere stenen huizen en zijn eigen uitkijktoren.

Het imposante pand dateert uit de 16de eeuw en maakte toen deel uit van de oude stadsmuur, ondertussen werd het alleenstaande huis liefdevol gerenoveerd met behoud van de originele architecturale kenmerken. Het biedt zoals je al kon zien een panoramisch uitzicht op de vallei van de Bormida in Zuid-Piemonte.

Het gelijkvloers bestaat uit een indrukwekkende hal, de panoramische woonkamer, keuken met houtoven en badkamer. Op de eerste verdieping zijn er 3 slaapkamers en 1 badkamer.

Onder het straatniveau bevindt zich nog een verdiep met een aparte wooneenheid bestaande uit een keuken, slaapkamer en badkamer. Tevens zijn er twee kelders en is er een tuin die uit verschillende niveaus bestaat. Het terrein (hoofdzakelijk bos) is 4000 m2.

Dir unieke huis bevindt zich in Zuid-Piemonte, een gebied dat gekend staat om zijn truffels, wijnen en slow food, maar ook de ideale plek om tot rust te komen én bovendien op amper een uurtje van de Middellandse zee. De bereikbaarheid is dan ook optimaal.